Regjeringen avviser utsetting av FM-slukking
Radio Nordkapp fortsetter på FM, selv om regjeringen argumenterer for DAB for de største aktørene. (Illustrasjonsfoto)

Regjeringen avviser utsetting av FM-slukking

Kulturministeren mener mange land satser på DAB.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 29.05.2016 09:45

Kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (H) skriver i et brev, at det ikke bare er Norge som går over til DAB.

Det var stortingsrepresentant Ib Thomsen (FrP) som sendte et skriftlig spørsmål til statsråden om hva som skjer med FM-slukkingen etter at Sverige og Danmark har vraket DAB.

--Norge er først ute, men vi er slett ikke alene om å satse på DAB. Bak oss i løypa følger land som Storbritannia, Danmark, Tyskland, Italia, Sveits, Belgia, Nederland, Polen og Irland. Storbritannia er sammen med Sveits og Danmark bland landene som har kommet lengst i sine digitaliseringsplaner. I november 2015 besluttet Storbritannia og Tyskland å samarbeide for å sette fart på digitaliseringen av radiosektoren i Europa, skriver kulturministeren.

Statsråden tilbakeviser også påstanden om dårlig DAB-dekning i bil. Hun mener NRKs DAB-nett gir bedre veidekning enn FM-nettet.

I januar 2017 stenger NRK, P4 og Radio Norge FM-senderne i Nordland. Desember samme år skal de ha slukket alle sine sendere i Norge.

FM-nettet vil fortsatt bestå, selv om de største radiostasjonene forsvinner. Lokalradioene fortsetter med sendinger på FM. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS