Mindre forskjeller på godtgjøringen til fylkesordførerne
Mindre forskjell mellom fylkesordførere i godtgjøringen. (Illustrasjonsfoto)

Mindre forskjeller på godtgjøringen til fylkesordførerne

Fylkesordføreren i Troms og Finnmark tjener mindre enn den gjennomsnittlige godtgjøringen for fylkesordførerne.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.01.2020 09:45

Fylkesordførerne har noe lavere godtgjøring etter regionreformen. Det har også blitt mindre forskjeller mellom fylkene, viser en ny rapport.

På oppdrag fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet har By- og regionforskningsinstituttet NIBR ved OsloMet utarbeidet en rapport om godtgjøringen til folkevalgte i fylkeskommunene.

Det er fylkestingene selv som fastsetter forskrifter for godtgjøringen til de folkevalgte i fylket. NIBR har ikke funnet trekk ved fylkene som påvirket godtgjøringsnivået til fylkesordførerne, men ser en tendens til at fylkene påvirkes av sine nabofylker, ifølge Regjeringen.no. 

Etter regionreformen har fylkene vedtatt nye forskrifter om godtgjøring. En gjennomgang av reglene i de ulike fylkene viser at fylkesordførerne i snitt tjener 1.096.000 kroner i året. Dette er noe lavere enn gjennomsnittet før regionreformen. Godtgjøringsnivået er også jevnere mellom fylkene nå enn før regionreformen.

Fylkesordførere i fylkene med parlamentarisk styreform generelt har lavere godtgjøring enn sine kollegaer i fylker med formannskapsmodell.

Troms og Finnmark 
Ivar B Prestbakmo (Sp) er fylkesordfører i Troms og Finnmark. Den første fylkesordføreren i Troms og Finnmark fylkeskommune skal ha en godtgjørelse på 95 prosent av godtgjørelsen til en stortingsrepresentant. Stortingsrepresentanter får i år en godtgjørelse på kroner 987 997, ifølge Stortinget.no.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS