Forlenger plasseringen av Forsvarets helikopter i Kirkenes
Helseminister Bent Høie. (Foto: Bjørn Stuedal)

Forlenger plasseringen av Forsvarets helikopter i Kirkenes

Regjeringen ønsker å forlenge stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.01.2020 23:30

For å sikre luftambulanseberedskapen i Nord-Norge har regjeringen besluttet å forlenge stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes frem til 15. april.

--Flyambulanseoperatøren Babcock har hatt utfordringer med å etablere sikker flyambulanseberedskap i Nord-Norge. Plasseringen av Forsvarets helikopter i Kirkenes har derfor vært viktig for å styrke denne beredskapen, spesielt for å sikre liv og helse i Øst-Finnmark.  Sykdomsutbruddet i romjulen på Babcocks baser i Alta og Kirkenes viste med tydelighet hvor viktig dette helikopteret er. Jeg har gitt oppdrag til helseregionene om å finne en løsning for snarest å utplassere et ambulansehelikopter på midlertidig basis i Kirkenes gjennom vinteren. Inntil det skjer vil Forsvarets helikopter være plassert i Finnmark. Helse Nord skal også vurdere behovet for et permanent ambulansehelikopter i Kirkenes, sier helseminister Bent Høie (H) i en pressemelding. 

Det er Helse Nord som har anmodet om å forlenge stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes inntil 15. april. For å ytterligere sikre luftambulanseberedskapen er det også plassert et ekstra jetfly i Tromsø som avlaster kortbaneflyene og styrker beredskapen for Svalbard.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS