Ikke bedre med en annen operatør
Fra venstre: Kjersti Toppe (Sp) og helseminister Bent Høie (H). (Foto: Skjermdump, Stortingets nett-tv)

Ikke bedre med en annen operatør

Spørsmål og svar om luftambulansetjenesten i Finnmark.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.01.2020 21:40

Helseministeren mener det ikke ville vært et annet utfall om det var en annen luftambulanseoperatør i Finnmark i julen.

--26. desember var alle ambulansefly i Finnmark ute av drift på grunn av sykdom. Da Luftambulansetjenesten HF vurderte anbudet fra Babcock, omtalte de det slik: «Det vinnende tilbudet er rangert som nr. 4 på kvalitet. Dette skyldes primært at tilbudt beredskap er lavest med færre piloter og færre reservefly enn konkurrerende tilbud. Den prismessige fordelen mer enn oppveier den reduserte kvaliteten.» Er statsråden i dag enig med denne vurderingen, at den prismessige fordelen har oppveid den reduserte kvaliteten? Det var spørsmålet fra stortingsrepresentanten, Kjersti Toppe (Sp).

--Ett av kriteriene var pris og det var Babcock 47 millioner billigere i året, eller 300 millioner kroner de første seks årene. Beredskapsvikten skyldes massivt sykdomsutbrudd i julen. Da det skjedde 2. juledag var det lite rutefly og dermed tok det tid å få inn friske piloter, sa helseminister Bent Høie (H). 

Toppe mener selskapet som tapte anbudet hadde 15 flere piloter å spille på. Dermed ville det som skjedde i julen vært unngått med en annen operatør. 

--Det ville ikke vært bedre fordi de 15 ekstra pilotene ikke ville bodd i Alta og Kirkenes, sa Høie. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS