Klager på budsjettvedtaket
Høyre og Arbeiderpartiet forlot møtet etter budsjettvedtaket, 17. desember 2019.

Klager på budsjettvedtaket

Klagen fra kommunestyrerepresentantene blir først behandlet av Nordkapp kommunestyre, før den eventuelt går videre til Fylkesmannen i Troms og Finnmark.
Nordkapp-budsjettet 2020
Raymond Elde
Publisert : 07.01.2020 13:27
Sist oppdatert : 08.01.2020 00:16

Fire av medlemmene til Høyre og Arbeiderpartiet har sendt inn lovlighetsklage på budsjettvedtaket i Nordkapp kommunestyre, vedtak fattet tirsdag 17. desember 2019. 

Høyre- og arbeiderpartipolitikerne har klaget på at de to navngitte stillingene stabssjef og virksomhetsleder uteseksjonen skal fjernes for å spare penger. Saksbehandlingsfeil, ulovlig vedtak og i strid med den nye kommuneloven, er noe av det klagerne anfører. 

--Med denne klagen vil vi gi posisjonen muligheter til å rette opp alle de feilene de gjorde under budsjettmøtet i desember, sier Lars-Helge Jensen, kommunestyremedlem for Høyre, til Radio Nordkapp. 

--Under møtet forsøkte vi å få SV og Senterpartiet til å endre ordlyden i vedtaket, men de stod på sitt. Høyre er for å kutte i byråkrati og administrasjonen, men det må gjøres korrekt, sier Jensen. 

Roger Hansen og Stine Mari Strifeldt fra Arbeiderpartiet, samt Sirin Høyen og Lars-Helge Jensen fra Høyre er kommunestyrestyrerepresentantene som har underskrevet lovlighetsklagen.

Nordkapp kommunestyre skal først behandle klagen. Blir den ikke tatt til følge sendes den til Fylkesmannen for videre behandling. 

Hele lovlighetsklagen. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS