Steinar melder seg ut av Høyre
Steinar Eriksen fra Nordkapp var stortingsrepresentant i åtte år. (Illustrasjonsfoto)

Steinar melder seg ut av Høyre

Steinar Eriksen fra Nordkapp og tidligere stortingsrepresentant, har meldt seg ut av Høyre.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 02.01.2020 09:35
Sist oppdatert : 02.01.2020 09:38

Steinar Eriksen, tidligere Stortingsrepresentant for Nordkapp Høyre, melder seg ut av Høyre på grunn av Veidnes-saken.

Steinar Eriksen ble valgt inn på Stortinget for Høyre i 1981 og var stortingsrepresentant i åtte år. 

--Min generelle begrunnelse for å avslutte medlemskapet er at avstanden er blitt for stor mellom mitt verdisyn og den politikken en Høyre-dominert regjering fører, men enkeltsaker er begrunnelsen for at jeg tar denne beslutningen nå. Det har Steinar Eriksen skrevet i et åpent brev til Høyre.

--I midten av desember sa ordføreren i Nordkapp, min hjemkommune i 23 år, at innbyggerne følte seg lurt, slik jeg følte meg lurt og slik jeg oppfattet at alle finnmarkinger og resten av landsdelen følte seg lurt av Equinor, regjering og storting, har Eriksen skrevet. 

--Jeg opplever meg som borger av en rettsstat, hvor jeg og alle andre norske borgere har plikt og rett til å få sin sak prøvd for domstolene i henhold til landets lover. Tilsidesettes denne retten, slik jeg oppfatter at både lovgivende og utøvende myndigheter gjorde overfor tyskerjentene i 1945 og nå overfor IS-medlemmer og deres barn, mener jeg makthaverne tilsidesetter et av de sentrale prinsippene nasjonen er bygd på. Jeg skammer meg over det som skjedde i 1945 og jeg skammer meg over at det hestehandles blant dagens ledende politiker over norske borgeres grunnleggende rettigheter, har Steinar Eriksen skrevet i brevet.  

Steinar Eriksen bor nå i Hundvåg i Rogaland.

Les hele brevet






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS