Så lite koster strømmen til julelysene
Joker Honningsvåg har hengt opp julelys, dekorasjon som pynter til jul.

Så lite koster strømmen til julelysene

Nå får du svar på spørsmål om prisen på hva strømmen til julelys koster.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 26.12.2019 01:35

Elsker du å dekorere hus og hage med julelys? Eller lurer du på hvor mye naboen egentlig bruker i strøm på den massive juledekorasjonen, som pryder hele nabolaget?

Mange har hus og hage fullstendig overlesset av blinkende lysdekorasjoner i alle farger, men det betyr ikke at man trenger å få sjokk av strømregningen likevel.  
--Ja, det brukes uten tvil mer lys ute nå enn før, men langt mindre penger på strømmen, sier Jeanne Tjomsland, kommunikasjonsdirektør i Fjordkraft, i en pressemelding. 

Det dyreste er nok selve dekorasjonene. For velger man LED-pærer, er det lite penger som går med til strøm til julelysene, viser utrekninger Fjordkraft har gjort. Ta for eksempel en vanlig sjuarmet lysestake, som mange har i vinduet. Disse bruker så lite som mellom 1 kr og 18 kr ved å stå på kontinuerlig i hele desember, dersom den har LED-pærer. Har du åtte slike lysestaker på i hele desember, kan du spare 90 kroner på å bytte til LED-pærer fra vanlige pærer.

En lysslynge med 480 dioder av LED, bruker 5 kroner i strøm, det samme gjør et middels stort plasttre dekket med lysdioder. Også disse eksemplene er ved kontinuerlig bruk en hel måned.

--Belysning lyser opp og gleder i en mørk tid, synes jeg. Siden det oftest er innkjøpet av belysningen eller dekorasjonen som koster en del, er det derfor er et godt tips å finne noe som varer, og som man kan gjenbruke år etter år. Det sier Jeanne Tjomsland i Fjordkraft. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS