Tekniske uregelmessigheter begrenser bruken av nye ambulansefly
Beech B250 ambulansefly. Foto: BSAA

Tekniske uregelmessigheter begrenser bruken av nye ambulansefly

Tekniske uregelmessigheter begrenser bruken av nye ambulansefly 7.12.2019 16:04:33 | Babcock Scandinavian AirAmbulance Fem av de nye flyene til Babcock Scandinavian AirAmbulance har den siste tiden opplevd enkelte tekniske uregelmessigheter, og babcock har besluttet at de inntil videre skal tas ut av tjeneste. Flyfabrikken er tilkalt for å bistå i arbeidet med å finne årsaken.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 07.12.2019 16:46
Sist oppdatert : 07.12.2019 16:56

!illustrasjonSelskapet har av samme årsak økt sikkerhetsmarginen for bruk av de resterende flyene ved å sette strengere krav til sikt, friksjon og maksimal sidevind ved landing.

-Sikkerheten kommer alltid først, og vi har derfor besluttet å sette de fire flyene som har opplevde uregelmessigheter på bakken inntil vi har hatt en teknisk gjennomgang av dem. Vi har også av sikkerhetsmessige årsaker satt inn kompenserende tiltak for å ha større sikkerhetsmarginer enn normalt, for de øvrige flyene. Vi jobber nå intensivt med å få elle flyene tilbake i normal produksjon, sier Hans Skog-Andersen.

(pressemelding Babcock)

I følge Nordlys skal det være motorproblemer som er årsaken til at flyene er satt på bakken. Under landing mister man kraften på den ene motoren og det skal føre til at flyet er vanskelig å kontolere under landing.

Dette skal ha skjedd flere ganger fredag og lørdag.

 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS