Norsk sjømateksport rundet 100 milliarder kroner
Milepæl for norsk sjømat, rundet 100 milliarder kroner i eksport. (Illustrasjonsfoto)

Norsk sjømateksport rundet 100 milliarder kroner

Det ble markert at norsk sjømateksport rundet 100 milliarder kroner.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.12.2019 23:30

Sjømatnæringen går så det suser, og tirsdag 3. desember passerte vi 100 milliarder i eksportverdi for den norske sjømatnæringen. 

Markeringen fant sted på Schenkers sjømatterminal på Alnabru i Oslo hvor finansminister Siv Jensen og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik pakket og lastet sjømat for eksport til Europa. Sammen med leder for Sjømatrådet, Renate Larsen, fikk de pakket de siste fiskekassene på en pall som straks forlot Oslo med kurs for Frankrike og gode matopplevelser på et dekket bord, melder Schenker i pressemelding. 

SINTEF sin årlige verdiskapings- og ringvirkningsanalyse av den norske sjømatnæringen, viser at siden 2015 har det vært en økning i verdiskapingen opp mot 30 milliarder kroner. Ser man tilbake til 2008 har verdiskapingen fra sjømat doblet seg. Det er en sammenhengene vekst i verdiskapingen fra 2013. I dag sysselsetter sjømatnæringen rundt 66.000 årsverk. 29.000 årsverk direkte i næringen, og 37.000 årsverk skapes som ringvirkninger til næringen. Fra 2016 til 2018 har økningen vært hele 19 prosent.

Sjømat utgjør nå ti prosent av norsk vareeksport, olje og gass inkludert. 65 prosent av norsk sjømat går til EU og Frankrike er vårt viktigste enkeltmarked, ifølge Schenker. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS