Ta fareskiltene på alvor!
Elg blir påkjørt med jevne mellomrom i regionen. (Illustrasjonsfoto)

Ta fareskiltene på alvor!

Det er mer liv i naturen på høsten.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 28.09.2016 19:59

Viltdyr som elg og hjort vandrer mer og risikoen for å møte et dyr på ville veier er derfor større.

--Jegere og bærplukkere bidrar til større bevegelse blant dyrene, og i høstmørket blir det ekstra vanskelig å oppdage dem i tide. Vær oppmerksom, sett ned farten og ta fareskiltene på alvor, oppfordrer Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Tusenvis av elg, hjort og rådyr krysser landets veier hvert døgn, og de kommer alltid brått på trafikantene. Over 5000 hjortedyr blir drept i trafikken hvert år.

--I snitt dør femten hjortedyr hver eneste dag i møte med bil, buss eller tog. De fleste blir drept når de beveger seg mellom hvile- og beiteplass rett før soloppgang og i skumringen om ettermiddagen, sier Engebretsen.

Et varselskilt er satt opp for en grunn, nemlig at det er en reell fare for at et dyr kan komme ut i veien. Alt for få roer ned farta og skjerper oppmerksomheten når de passerer et fareskilt, ifølge NAF.

--Du setter deg selv og andre i fare når du ikke følger skiltingen. I tillegg er det ille at flere tusen hjortedyr må bøte med livet hvert eneste år, bare fordi vi skal komme to-tre minutter raskere frem til målet, mener Engebretsen.

Elgen er det største hjortedyret og er derfor den verste å kollidere med. Elgpåkjørsler får ofte store konsekvenser og kan gjøre stor skade på både bil, sjåfør og passasjer.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS