Det beste tilbudet på lån uten sikkerhet er det med lavest rente
Lovpålagt renteeksempel:
Lånesum: 90.000 kr, o/5 år, effsente: 14,66% Etabl.gebyr: 1.000 kr, Termingebyr: 40 kr, Renter & gebyrer: 34.963 kr, Totalsum: 124.963 kr.
Avsender: Leading Web Solutions AS

Det beste tilbudet på lån uten sikkerhet er det med lavest rente

Lån uten sikkerhet kan koste deg mye penger sammenlignet med andre typer finansiering. Hvis du planlegger å ta opp et slik lån er det flere ting du kan gjøre på egenhånd for å finne banken som har lavest rente.
Riks
Publisert : 01.11.2019 23:54
Sist oppdatert : 15.11.2019 00:21

I denne guiden finner du tips til hvordan du burde gå frem for å sikre deg det beste tilbudet.
 

Start med å sammenligne flere pristilbud på lån

Start med å sammenligne prisene hos så mange banker som mulig. Når du analyserer lånene er det viktig at du utelukkende fokuserer på det effektive rentenivået i stedet for det nominelle.

Grunnen til dette er at den effektive renten inkluderer alle merkostnader, inkludert gebyrer til etablering og vedlikehold av gjeldsbrevet. Samtidig er det ingen garanti for at du mottar den prisen som banken frister med i markedsføringen sin.

Det henger sammen med at prisen (renten) fastsettes i henhold til en individuell kredittvurdering av personen som søker. Når du sender inn søknaden vil banken prise inn lånet i henhold til betalingsevnen din.

Bruk Billigeforbrukslån.no for å finne den beste renten på lån uten sikkerhet. Der finner du også en detaljert oversikt over prisene som kreves av hver bank.
 

Dette ser banken på i en lånesøknad

  • Alder: Unge personer har en høyere sjanse for å misligholde gjeld og vil derfor betale en høyere rente.
  • Inntekt: Ved signering av søknaden samtykker du til at banken kan hente inn de 2 siste skattemeldingene dine.
  • Gjeldsgrad: Banken er spesielt opptatt av å se hvor mye gjeld du allerede skylder til andre banker, sammenlignet med hva du tjener.
  • Hvilken type gjeld du har: Noen typer gjeld kan ha negativ innvirkning på rentenivået. Høy forbruksgjeld vil som et eksempel kunne føre til høyere rente, sammenlignet med studie og boliggjeld.
  • Betalingsanmerkninger og inkasso: Søknader vil avslås hvis du sitter med en anmerkning for manglende betaling eller inkasso på ubetalte lån.
     

Koster en god del mer

Lån uten sikkerhet koster en god del mer enn de som sikres ved hjelp av pant. Forskjellen ligger i at du slipper å stille sikkerhet for pengene, f.eks i egen bolig eller bil. Derfor vil banken ta en høyere risiko når den låner ut penger.

I snitt kan du forvente å betale en rente som ligger et sted mellom 12 og 15%. Mye avhenger av kredittverdigheten din og hvilken type finansiering du velger.

I teorien er det mulig å finne forbrukslån med en rente ned mot 6,2%, men kun et lite antall kunder mottar denne prisen. Hvor mye du ender opp med å betale avhenger av følgende:

  • Hvilken kredittverdighet du har: Med en høy kredittscore vil også banken gi en lavere rente på lånet.
  • Bankens egne priser: Noen långivere tar seg mye bedre betalt enn andre.
  • Lånets gebyrer og merkostnader: Hos noen banker justeres gebyrene etter hvor mye penger du låner.
  • Nedbetalingstiden: Velger du en lang nedbetalingstid vil du også ende opp med å betale et større rentebeløp.
     

Tips til å finne den billigste renten

Tidligere krevde bankene at du scannet skattemeldinger og lønnsslipper. Du måtte deretter sende inn disse som et vedlegg sammen med søknaden. Nå har søknadsprosessen i stor grad blitt automatisert, under forutsetning om at du kan bruke bankID.

 

Ved hjelp av bankID kan du signere og sende inn søknaden på internett, hvorpå banken gir deg et svar innen noen timer. Utbetalingen av pengene vil derimot kunne trekke ut lenger i tid.

Å fylle ut en søknad kan fortsatt ta deg en god del tid, men det finnes også metoder som gjør jobben lettere. En av disse er å søke gjennom en finansagent. Disse selskapene er å regne som et mellomledd mellom deg og banken som låner deg pengene.

Når du søker om finansiering ved hjelp av en agent vil du kun fylle ut 1 søknad. Den sendes deretter videre til alle bankene som finansagenten har en avtale med (oftest 10-17 stykk), hvorpå du mottar et pristilbud.

Det kan spare deg for mye tid og gjør det lettere å finne det beste lånet med lavest rente.
 

Skal pengene gå til et felles formål?

Lån uten sikkerhet brukes ofte til oppussing, ferie eller andre delte formål i husholdningen. Hvis dette er tilfellet bør du vurdere å søke sammen med det som kalles en medlåntaker. Rent teknisk er det snakk om bruke en kausjonist.

 

Da vil du og f.eks ektefellen søke sammen. Banken legger da den samlede inntekten og gjeldsgraden deres til grunn når den vurderer søknaden. Det kan føre til at dere får en lavere rente.

Bruk av kausjonist bør kun skje i utvalgte situasjoner, og er noe man bør være forsiktig med. Hvis ekteskapet eller samboerskapet skulle ryke kan det oppstå tvister om lånet i ettertid.
 

Velg riktig lånetype i henhold til nedbetalingstiden

Usikret finansiering leveres i hovedsak i to utgaver: Kredittkort eller forbrukslån.

Hvilken finansieringstype du velger vil avhenge av hvor lang nedbetalingstid du trenger. Kredittkort gir deg rentefri tilbakebetaling på mellom 40-50 dager. Du burde derfor bruke kredittkortet hvis du planlegger å slette all gjelden din innen denne perioden.

Et forbrukslån passer best hvis du har behov for å låne en større






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS