Forskere tror Barentshavet kan bli mer sårbart
Oseanograf Arild Sundfjord (t.v.) tegner og forteller hvordan havstrømmene går. Marinbiologene Ulf Lindstrøm og Børge Damsgård lytter og lærer. (Foto: Gunnar Sætra / Havforskningsinstituttet)

Forskere tror Barentshavet kan bli mer sårbart

Forskere utviklingen i Barentshavet.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 14.11.2019 23:30

Forskerne i Arven etter Nansen stoler på egne evner når det gjelder å forutsi den framtidige utviklingen i Barentshavet. De mener havområdet er i ferd med å bli mer sårbart.

--Det er et alvorlig varsel, sier havforsker Benjamin Planque.

Årsmøtet i Norges største forskningsprosjekt noensinne, Arven etter Nansen, har samla rundt 140 forskere og forskningsformidlere fra de ti forskningsinstitusjonene som er med i prosjektet. Nå deltar omtrent 60 av dem på et arbeidsmøte, og de skal si noe om framtida i Barentshavet.

Det er Planque som leder seansen. Han sier forskere har stor nytte av å lage scenarier fordi det forbereder dem på det som kan komme til å skje.

--Scenarier er en form for oppdagelsesreise inn i framtiden. Ved hjelp av dem kan vi sette i gang tanker om både det vi venter skal skje en eller annen gang langt der framme, og vi kan forestille oss det som er uventet. Vi kan også få aktører med ulik bakgrunn til å delta i arbeidet for å løse problemene som (kanskje) måtte dukke opp etter hvert som tida går og vi kan finne ut hvilken forskning som trengs for å få skaffe nødvendig kunnskap om endringene som er på gang. Det forklarer han. Ifølge nettstedet til Havforskningsinstituttet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS