Venter med rekrutteringskvoter
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik. (Foto: Knut Neerland)

Venter med rekrutteringskvoter

Geir Iversen, stortingsrepresentant for Finnmark Senterparti, har fått svar på spørsmålet om rekrutteringskvoter.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.11.2019 16:00

Stortingsrepresentant Geir Iversen (Sp) fikk nei til svar fra fiskeriministeren, da han spurte om det vil bli lyst ut rekrutteringskvoter til neste år. 

I påvente av behandlingen av kvotemeldingen blir det ikke utlyst rekruteringskvoter, har fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik (FrP) skrevet i svaret. 

Svaret til Harald T. Nesvik: 
«Siden rekrutteringskvotene ble innført i 2009 har det blitt tildelt mer enn 120 deltakeradganger. Ordningen har gitt flere muligheten til å etablere seg som fartøyeier. Samtidig har det vært det noen utfordringer med rekrutteringskvoteordningen. Realiteten er at grunnlaget for ordningen er med på å minske kvotegrunnlaget, gjennom en økning av fangstkapasiteten i lukkede grupper. I tider med høye totalkvoter vil økningen merkes mindre, men den innebærer likevel en usikkerhet særlig i tider når totalkvotene er lavere. Dette har vært et stridstema i diskusjonen om rekrutteringskvotene i løpet av disse årene.» 

--Jeg mener det er naturlig etter en tiårsperiode med ordningen at veien videre for problemstillingene knyttet til rekruttering til fiskeflåten vurderes. I kvotemeldingen er det foreslått ulike tiltak som berører rekruttering. I påvente av behandling av kvotemeldingen i Stortinget legger jeg ikke opp til å utlyse rekrutteringskvoter med virkning for 2020, ifølge fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik. 

Spørsmålet og svaret, på Stortinget.no






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS