Departementet snur i fergetilskuddssaken
Fra møte, kalt fergemøte, i september. Stian H Karlsen økråd FFK, Geir Ove Bakken hovedutvalgsleder, statssekretær Kristin Holm Jensen Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Jo Inge Hesjevik fylkesutvalgspolitiker, Lars Tore Rydland og Sissel Ferstadf rådgivere Kommunal- og moderniseringsdepartementet. (Foto: Jørgen Blix)

Departementet snur i fergetilskuddssaken

Gladnyhet for Finnmark fylkeskommune.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 27.09.2016 20:00

Finnmark fylkeskommune beholder fergetilskuddet på 38 millioner for 2017.

--Dette er absolutt en gladnyhet, sier hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken.

Nyheten ble tatt godt imot av hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel Geir Ove Bakken:

--Dette er absolutt en gladnyhet. Det har vært jobbet hardt fra politisk ledelse i begge leire for å få departementet til å snu og det viser seg at det er mulig å påvirke sentrale myndigheter dersom man står samlet i Finnmark, sier en fornøyd hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel Geir Ove Bakken.

Beholder tilskudd for Årøyasambandet

Det var Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) og statssekretær Kristin H Jensen som kunne røpe at det ikke blir endring i fergetilskudd for 2017. Det betyr at fylkeskommunen beholder tilskudd for fergestrekningen Øksfjord-Tverrfjord og Mikkelsby-Kongshus (Årøyasambandet) for 2017.

Det er i etterkant av møtet 7. september og etter gjentatte henvendelser at politisk ledelse har fått svar på departementet om at tilskuddsordninga på nærmere 38 millioner beholdes også i 2017.

Roser opposisjonen og administrasjonen

--Jeg må bare rose opposisjonen og administrasjonen i fylkeskommunen for arbeidet som er gjort for å få dette til. Dette gir oss et pusterom i en økonomisk utfordrende perioden for fylkeskommunen, avslutter Bakken.

(ffk.no)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS