Voksne i Nord-Norge flinkest til å sikre barn i bil
Voksne i Nord-Norge er flinkest til å sikre barn i bil. (Foto. Trygg Trafikk)

Voksne i Nord-Norge flinkest til å sikre barn i bil

Årets telling gjennomført og de nordnorske fylkene kommer godt ut.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.11.2019 11:00

Voksne blir stadig flinkere til å sikre barna riktig i bilen, men fortsatt sitter 35 prosent av alle barn under fire år feil vei.

Det viser resultatene av hele 3963 kontroller gjennomført over hele landet i 2019. Kontrollene gjennomføres årlig utenfor barnehager og skoler i regi av Trygg Trafikk og forsikringsselskapet If i samarbeid med politiet. De avdekker om barna er riktig sikret i bilen.

--Stadig flere barn sitter riktig i bilen. Likevel ser vi at mange voksne ikke har forstått hvor viktig det er at barn under 4 år sitter bakovervendt, sier Silje Kristine Hansen, kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, i en pressemelding. 

Årets tellinger viser nemlig at 64 prosent av barn under 4 år nå sitter i bakovervendt barnestol. Det er en økning bare fra i fjor, da tallet var 57 prosent, og en markant forbedring siden 2013 da bare 41 prosent av de minste satt bakovervendt.

Tallene viser at Nord-Norge nok en gang er flinkest. Hele 77 prosent i de nordligste fylkene sikrer nemlig smårollingene bakovervendt. På annenplass kommer Oslo med 65 prosent. Vestlandet er igjen dårligst med bare 59 prosent bakovervendt sikring av de minste.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS