Bøkfjordbrua er i rute
Oversikt, sett fra vest. (Foto: Bernt Nilsen og Statens vegvesen)

Bøkfjordbrua er i rute

Prosjektet er beregnet til 875 millioner kroner.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.09.2016 16:00

Pilarene er på plass og viaduktene er under bygging på brua over Bøkfjorden i Sør-Varanger.

Om ett år skal hele brua være ferdig.

HAK Entreprenør AS jobber fra begge sider av elva. Underbygningen er på plass, og på vestsida er det snart klart for støping av det første sidespennet. På østsida har entreprenøren satt opp reisverk til forskalingen for to av totalt fem sidespenn som skal bygges. Hele brua blir 284 meter lang.

Samtidig som arbeidet pågår ved Bøkfjorden, jobber det tyske stålselskapet SNB med å sveise sammen ståldelene som blir buen til bruas hovedspenn. Til våren skal den 120 meter lange og over 500 tonn tunge stålkonstruksjonen fraktes på lekter fra Wilhelmshaven i Tyskland via Nordsjøen langs norskekysten fram til Sør-Varanger, for å heises på plass i Bøkfjorden.

De totale kostnadene for hele vegprosjektet er beregnet til 875 millioner kroner, melder Statens vegvesen i en pressemelding.

E105 er den eneste vegforbindelsen mellom Norge og Russland. Den norske delen av strekningen er på en mil fra E6 utenfor Kirkenes til grensa på Storskog. E105 er 3876 kilometer lang, og går videre via Murmansk, St. Petersburg og Moskva til Jalta ved Svartehavet.

!Underbygning østsida. (Foto: Bernt Nilsen og Statens vegvesen)

!Oversikt sett fra øst. (Foto: Bernt Nilsen og Statens vegvesen)






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS