Råfisklaget innfører dynamisk minstepris for torsk
Et system med dynamisk minstepris for torsk blir innført. (Illustrasjonsfoto)

Råfisklaget innfører dynamisk minstepris for torsk

Partene som forhandler minstepriser for fisk i råfisklagets distrikt, har blitt enige om å innføre en forsøksordning med dynamiske minstepriser for torsk.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 01.10.2016 03:45

Ordningen vil tre i kraft fra og med mandag 3. oktober, og forsøksperioden vil i første omgang vare ut året.

I det nye systemet blir ny minstepris beregnet hver 14. dag, og den skal da gjelde i to uker. Beregningen av ny minstepris tar utgangspunkt i oppnådde gjennomsnittspriser for fersk og fryst torsk, samt utviklingen i eksportpriser for torskeprodukter.

--Dette kan være en historisk milepæl hvis forsøksordningen lykkes, sier adm. direktør Trygve Myrvang som ledet forhandlingene fra råfisklagets side. Hvis vi får systemet med dynamiske minstepriser til å fungere hensiktsmessig, vil det være naturlig å utvide det også til andre fiskeslag. Det blir meget spennende å følge utviklingen videre, sier Myrvang.

Dagens gjeldende minstepriser for fisk videreføres. Partene ble også enige om å videreføre de gjeldende minstepriser for fisk inntil videre, og for torsk inntil nye dynamiske minstepriser fastsettes gjeldende fra og med mandag 3. oktober 2016.

(Pressemelding fra Norges Råfisklag)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS