Norsk-russiske kulturdager en viktig møteplass
Leder for kunst- og kulturkomiteen Sergej Ersjov (t.v.) og Tore Gundersen, plan- og kultursjef i Finnmark fylkeskommune, signerte t den nye avtalen om kultursamarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk oblast.

Norsk-russiske kulturdager en viktig møteplass

Avtale ble signert av representanter fra Murmansk og Finnmark fylkeskommune.
Kultur
Raymond Elde
Publisert : 24.09.2016 03:45

Kultursamarbeidsavtale mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk oblast ble undertegnet under de norsk-russiske kulturdagene i Murmansk.

Det var torsdag 15. september at avtalen ble undertegnet. Dette ble gjort i forbindelse med de norsk-russiske kulturdagene som i år ble arrangert i Murmansk.

Kulturdagene er en møteplass for norske og russiske kulturaktører i nord.

Grenseoverskridende kultursamarbeid. Her møttes representanter fra de nordligste fylkeskommunene og kulturfolk i nord for å møte nye og eksisterende samarbeidspartnere på russisk side. Fokusområder var kulturlandskap i vid forstand, reiseliv, museer, kulturarv og historie.

Guvernør i Murmansk, Marina Kovtun, og det norske kulturdepartementets Sverre Miøen holdt tale under åpningssekvensen. De snakket varmt om betydningen som det grenseoverskridende kultursamarbeidet har for kulturaktører på både norsk og russisk side.

Kunst- og kultursamarbeid

Muligheter for kunst- og kultursamarbeid regionene imellom var et sentralt tema under arrangementet. Kulturaktører fra begge land utvekslet erfaringer og ideer til nye samarbeidsprosjekter.

Blant annet møttes representanter for plan- og kulturavdelinga i Finnmark fylkeskommune og representanter for Murmansk museum for regionale studier for å diskutere det norsk-russiske samarbeidsprosjektet "Kulturminner på Fiskerhalvøya". Prosjektet tar sikte på å formidle og tilgjengeliggjøre kulturminner på Fiskerhalvøya for et større publikum.

Til slutt ble en ny treårig avtale om kultursamarbeid mellom Finnmark fylkeskommune og Murmansk oblast undertegnet under en høytidelig seremoni torsdag.

En viktig møteplass

De norsk-russiske kulturdagene er et samarbeid mellom Norges og Russlands kulturdepartementer og er en viktig møteplass mellom kulturaktører i Nord-Norge og Nordvest-Russland. Vertsrollen veksler mellom norsk og russisk side.

Neste år finner norsk-russiske kulturdager sted i Tromsø.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS