Støtter forsvarssjefens høyeste nivå
Fylkestinget i Finnmark støtter forsvarssjefen høyeste anbefalte ambisjonsnivå. (Foto: Forsvaret i forbindelse med øvelsen Joint Viking)

Støtter forsvarssjefens høyeste nivå

Fylkestinget har behandlet om høringsinnspill til forsvarssjefens militære utredning.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2019 23:30

Fylkestinget i Finnmark vedtok støtte til forsvarsjefens høyeste anbefalte ambisjonsnivå. 

Grunnlaget for vedtaket er at fylkestinget vurderer anbefalingen til best å ivareta Norges sikkerhet, nasjonens evne til tilstedeværelse i Nordområdene og allierte forpliktelser gjennom en helhetlig forsvarsstruktur, ifølge en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 

Fylkestinget behandlet onsdag saken om høringsinnspill til forsvarssjefens militære utredning. Fylkestinget støtter forsvarsjefens høyeste anbefalte ambisjonsnivå. 

Fylkestinget er også tydelig på at fremtidige ambisjoner for forsvaret skal ha kapasitet til å motstå tvangsdiplomati og avskrekke en potensiell motstander fra å bruke makt på norsk jord og i våre havområder.

Sentralt i fylkestingets vedtak ligger også en helhetlig styrking av Hæren i Finnmark og Troms, økt helikopterkapasitet i nord og beskyttelse mot cyber- og hybride trusler. Videre oppbygging av personell og infrastruktur for Finnmark landforsvars med Porsangerbataljonen er hovedprioriteringen for Hæren i Finnmark.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS