Vikarprester i Nordkapp i høst
Vikarer skal gjennomføre prestetjenester i Nordkapp frem til førjulstiden. (Illustrasjonsfoto)

Vikarprester i Nordkapp i høst

Begge prestene i Nordkapp er i permisjon, noe som betyr at Nordkapp menighet må få hjelp til å gjennomføre gudstjenester og begravelser.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.10.2019 11:00

Begge prestene i Nordkapp er ute i permisjon, men vikarer kommer inn og skal fylle rollen som prest i Nordkapp. 

Sokneprest Onar Haugli har permisjon fram til august neste år for å være prest i Tromsø, mens kapellan Cato Engebretsen har studiepermisjon ut året.

Fra og med 17. oktober og en måned framover, vikarierer pensjonert prest Are Sandnes i Nordkapp. Mange vil kjenne Are fra hans mange år som prest i Måsøy, og flere vikaropphold i nord, etter at han ble pensjonist, melder Nordkapp menighet på nett

Når Are reiser sørover igjen i midten av november, erstattes han av Liv Øyen Strand. Som ektefødt Honningsvåging, er hun godt kjent i Nordkapp. Liv er utdannet diakon og har jobbet mange år på Østlandet, men er nå pensjonist og har takket ja til å hjelpe sin gamle menighet. Som diakon er hun godkjent av Biskopen til å utføre alle typer prestetjenester, inkludert gudstjenester, begravelser og vielser. Hun blir hos oss fram til midten av desember, ifølge Nordkapp menighet. 

Jul med Onar 
Når julen kommer med alle sine gudstjenester og arrangement, blir det «gjesteopptreden» av sokneprest Onar Haugli, som skal være i Honningsvåg hele julen. Han vil holde skolegudstjenesten før jul og også gjennomføre julens andre gudstjenester.

Når vi skriver 2020 er Cato Engebretsen tilbake etter endt permisjon. Nordkapp har fortsatt kun en prest. En person rekker naturligvis ikke over like mye som to, så fra tid annen vil være en vikar som forretter begravelse, eller holde gudstjeneste i Nordkapp, melder Nordkapp menighet. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS