Responstid er viktig
Jan Eggesvik

Responstid er viktig

Responstiden for luftambulansetjenesten er avgjørende skriver lege Jan Eggesvik i et leserinnlegg publisert blant annet i Altaposten.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 18.09.2019 01:30

Eggesvik er kritisk til at helseministerne har nedsatt et ekspertutvalg om luftambulansen uten at helsepersonell er representer i utvalget.

Diskusjonen om luftambulansen fortsetter og Bent Høie skal opprette en «Ekspertgruppe». Avisa Nordlys påpeker at det ikke er funnet plass til legeforeningen, sykepleiere eller piloter i utvalget.

--Jeg er en av legene i feltarbeid i Finnmark som har svekket tillit til de ekspertgruppene som Høie skal utnevne i samarbeid med Direktør for Luftambulansen Øyvind Juell. Denne svekkede tilliten begrunner jeg med at tidligere ekspertgruppe i 2016 sto hardt på at det skulle fjernes et fly fra Finnmark. Fra 2018 til dags dato har det vært store problemer med overgangen til ny operatør der ekspertrådene Høie har mottatt ikke har forutsatt problemene med manglende virksomhetsovertagelse, skriver Eggesvik, i et leserinnlegg publisert blant annet i Altaposten.

--Jeg oppfordrer de som får plass i ekspertgruppen å ta responstiden mer alvorlig enn det Høie og Juell har gjort til nå. Jeg vil oppfordre statsråd Høie til å finne plass i ekspertgruppen til gode erfarne akuttleger fra UNN og også en primærlege fra Finnmark i samråd med legeforeningen. Mange dyktige flysykepleiere har også rik erfaring med landsdelen og kan gi viktige bidrag i en slik gruppe.  Det må ikke bli slik at varslere skal utelukkes som fageksperter, skriver Jan Eggesvik, tidligere kommuneoverlege både i Alta og Lebesby.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS