Mener økt moms truer kortbanenettet
Arbeiderpartiets Geir Ove Bakken vil ikke ha økt moms på flyreiser. (Foto: Finnmark Ap)

Mener økt moms truer kortbanenettet

Widerøe truer med massenedleggelse av kommersielle ruter ved momsøkning.
Valg 2019
Raymond Elde
Publisert : 21.08.2019 17:33
Sist oppdatert : 26.08.2019 14:55

En økning i momsen på flybilletter fra 12 til 25 prosent vil redusere flytilbudet i distriktene. Det mener Arbeiderpartiet. 

Finansdepartementet har sendt på høring forslag om å øke merverdiavgiften på flyreiser fra 12 til 23 eller 25 prosent.

--Arbeiderpartiet er imot å øke momsen. Vi ønsker kommersielle interesse for innenriksrutene. En høyere moms på innenriksrutene vil være direkte ødeleggende for flytilbudet i nord. Skatter og avgifter på rutetilbudet gir lav interesse for anbydere og svært høye billettpriser, sier Geir Ove Bakken (Ap), leder av hovedutvalget for samferdsel, til Radio Nordkapp. 

Widerøe truer med massenedleggelser av kommersielle ruter ved en momsøkning. 

--Arbeiderpartiet er bekymret for høye billettpriser, økt moms og svekkede rammebetingelser for folk og næringsliv i nord på innenriksnettet, sier Bakken. 

Flymoms ikke tema i budsjettarbeidet for 2020
--Jeg vil påpeke at verken Finansdepartementet eller regjeringen har tatt stilling til NOU (2019:11). Det er et offentlig utvalg som har anbefalt et enklere merverdiavgiftssystem med én felles sats. Utvalgets utredning er sendt på høring og høringsfristen er 29. august. 
Deretter kommer Finansdepartementet til å vurdere innspillene og behandlingen videre. Siden regjeringens budsjettkonferanse er 28.-29. august sier det seg selv at dette ikke er tema for neste års statsbudsjett, sier finansminiser Siv Jensen (Fremskritspartiet) til Nordkappnytt.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS