Overforbruket starter
Forurensning legger mer press på artene. (Foto: WWF Norge)

Overforbruket starter

Mandag 29. juli er jordens overforbruksdag.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 29.07.2019 17:22

Mandag 29. juli er det, ifølge utregningene til Global Footprint Network, jordens overforbruksdag. Det betyr at fra nå av og ut året går vi over saldoen og bruker mer naturressurser enn det jordens selv klarer å generere på et år.

--Det er skremmende å se hvordan denne dagen stadig kommer tidligere på året. Bare de siste ti årene har den blitt flyttet nesten tre uker frem. Vi forsyner oss for kraftig av naturen samtidig som klimaendringer, forurensing og arealbruk legger et enda sterkere press på artene i den. Det sier Bård Vegar Solhjell, generalsekretær i WWF Verdens Naturfond.

--Nå mister vi natur i rekordfart. Vi har for eksempel allerede mistet mer enn 60 prosent av ville dyr siden 1970 og FNs naturpanel anslår at én million arter - både dyr, planter, insekter og annet - står i fare for å bli utryddet. Det er alvorlig fordi naturen og artene i den skaffer oss alt vi trenger for å leve, som rent vann, ren luft, mat, materialer og medisiner. Det sier generalsekretæren i WWF Verdens Naturfond.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS