Bruk sommeren til å øvelseskjøre
Sommertid er god tid for å trene på å kjøre bil. (Illustrasjonsfoto)

Bruk sommeren til å øvelseskjøre

Øvelseskjøring er å bruke ventetiden godt, ifølge Statens vegvesen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 28.07.2019 03:45

Statens vegvesen mener sommeren er en fin tid for å øvelseskjøre. Vegvesenet ber andre sjåfører vise hensyn når de ser en bil med rød L på i trafikken. 

Øvelseskjøring gir verdifull erfaring og kan bidra til å senke risikoen for ulykker når du skal begynne å kjøre på egenhånd. Statens vegvesen anbefaler at du øvelseskjører minst 140 timer før du kjører opp.

--Det beste er å starte med en time hos en trafikkskole allerede når du er 16 år. Den du skal øvelseskjøre med kan gjerne være med på en time også. Bruk trafikkskolen til selve opplæringen, få tips og «hjemmelekser» og bruk øvelseskjøringen til å øve på det trafikklæreren anbefaler at dere skal øve på. Å kontakte en trafikkskole tidlig trenger ikke å bli dyrere, tvert i mot kan du spare penger fordi du får med deg mye videre i prosessen. Det sier Ingunn Foslund, fungerende avdelingsdirektør i Statens vegvesen, ifølge vegvesen.no

Om sommeren kan det av og til være ventetid for time til oppkjøring. Bruk ventetiden godt og øvelseskjør så mye du kan.

--Vi ser at de som ha øvelseskjørt mye, har større sannsynlighet for å bestå førerprøven. I Nord-Norge ligger strykprosenten på omtrent 20 prosent, noe som også bidrar til at det blir køer. Hvis du gjør unna det meste av den obligatoriske opplæringen tidlig, kan du bruke tiden fram til du fyller 18 år med å øve og få god erfaring. Dermed kan du også være mer fleksibel på når du kan kjøre opp, sier Foslund.


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS