Torsk i fritt fall
Kvalitetskontrollør Jonette Braathen har sammen med kontrollørene i råfisklaget utført 280 kvalitetstilsyn så langt i år, i tillegg til over 300 ressurskontroller. (Foto: Geir Sogn Grunnvåg)

Torsk i fritt fall

Jonette Braathen, kvalitetskontrollør i Norges Råfisklag, har skrevet en kronikk om kvalitet på fisk og krabbe.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.07.2019 15:45

Torsk i fritt fall. Neida, ikke prisene og ikke bestanden, men fersk fisk på vei gjennom en vanlig norsk fiskeindustribedrift. 

--Kraftige klask av fisk som treffer bunnen i et tørrlagt kar akkompagnert med lyden av hav og måseskrik. Det er en helt vanlig dag på jobb og fersk fisk har akkurat kommet inn med båtene fra havet, har Jonette Braathen, kvalitetskontrollør i Norges Råfisklag, skrevet i en kronikk Radio Nordkapp har publisert i portalen. 

--For meg som kvalitetskontrollør er lydene av fisk som treffer harde overflater ikke gledelig, heller ikke noe som jeg forbinder med effektivitet. For meg og mine medkontrollører er det lyden av kvalitet som ødelegges og gjør at fisken ikke kan videreforedles til de beste sluttproduktene. For bedriftens eiere og ledere burde det være lyden av tapt verdiskapning og inntjening, ifølge kronikken. 

--På kaia snakker vi med fiskerne om hva de må gjøre for å sikre at sjømaten de leverer har best mulig kvalitet; man må bløgge fisken umiddelbart og ha nok vann og is i kontainerne slik at fisken både kjøles raskt og skånes for press. Man må unngå å ha løs fisk på dekk eller i rommet og man må ha en fornuftig redskapsmengde som røktes hyppig, har Braathen skrevet i kronikken. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS