Ville ha bobiltreff i Honningsvåg, men ble avlyst på grunn av mangel på infrastruktur
Mange bobiler på norske veger. Medlemmene i Bürstnerklubben i Norge ville besøke Honningsvåg i fjor. (Illustrasjonsfoto)

Ville ha bobiltreff i Honningsvåg, men ble avlyst på grunn av mangel på infrastruktur

Gunnar Pettersen etterlyser infrastruktur for bobiler i Honningsvåg.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.07.2019 09:26
Sist oppdatert : 18.07.2019 09:53

Bürstnerklubben i Norge ønsket treff for bobiler og caravaner i Honningsvåg i fjor, men det ble vanskelig på grunn av manglende infrastruktur.

Klubben har over 200 medlemmer, enheter for bobiler og caravaner, ifølge medlem Gunnar Pettersen. Gunnar Pettersen ble forespurt om å bistå med tilrettelegging for treffet, både program og infrastruktur. Treffet ble avlyst på grunn av manglende godvilje for etablering av infrastruktur for så mange enheter på besøk i Honningsvåg, ifølge en e-post Gunnar Pettersen har sendt til Radio Nordkapp. Både Honningsvåg Handel og Industriforening og kommunen ble kontaktet i god tid. Nordkappregionen havn derimot var velvillig innstilt til parkeringsareal, vann og strøm, har Pettersen skrevet i e-posten.

Mangelen var det mest fornødende, ifølge Pettersen. Det var ikke muligheter for tømming av toalett og gråvann i nærområdet. Å sende bobiler til campingplasser var ikke aktuelt ettersom treffet ønsket å være sentralt i Honningsvåg av programmessige årsaker.

Programmet for tre-dagers treffet var derimot på plass.

Pettersen påpeker at kommunen, i henhold til lov om miljø, er lovpålagt å ha permanente, godkjente tømmestasjoner for bobiler, campingvogner og busser. 

--Undertegnede hadde på tidlig stadium innhentet tilbud med kostnad på ulike typer anlegg godkjent til formålet.  Kostnaden kommunen brukte på sykkelrittet Arctic Race of Norway var like høy som det ville kostet å etablere et  «slamanlegg», har Pettersen skrevet.

Pettersen mener bobiltreffet over tre dager ville gitt langt større turisteffekt for byen enn sykkelrittet, både under treffer og i ettertid med den økende trafikken til Magerøya.

--En like viktig sak for kommunens er det miljømessige. Hva med de hundrevis av bobiler, campingvogner og busser som besøker øya. Hvor legger de igjen «slammet» sitt? Det spør Gunnar Pettersen om i e-posten.

Gunnar Pettersen ber handelsstandsforeningen og Nordkapp kommune se til Alta og Hammerfest når det gjelder infrastruktur. Er ikke vi en større turistkommune? Det spør Gunnar Pettersen om i en e-post til Radio Nordkapp.

Kommuner kan forbedre seg 
Det kommer mange bobiler til Nordkapp, med eller uten treff i regi av Bürstnerklubben . Geir Holm, generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund, mener norske kommuner bør se mulighetene når det gjelder turister som reiser med bobil og caravan. 

Holm mener norske kommuner har mye å gå på når det gjelder å legge til rette infrastruktur for bobilturister. Holm forteller at norske bobileiere legger igjen til sammen 1,5 milliarder kroner på turene i Norge i løpet av ett år.

 


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS