Vil gjennomføre flere kontrollerer på Magerøya
Aksjon i Kamøyvær i forrige. (Arkivfoto)

Vil gjennomføre flere kontrollerer på Magerøya

Etterretning og tips tydet på at politiet ville finne ulovligheter blant bedrifter i Nordkapp, noe som ble funnet.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.07.2019 13:27

Theodor Weberg-Ellingsen, politiførstebetjent avsnitt for grensekontroll, forteller at det vil bli gjennomført flere kontroller mot bedrifter i Nordkapp kommune. 

Torsdag og fredag gjennomførte politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet uanmeldte kontroller mot bedrifter i Gjesvær, Kamøyvær, Repvåg og Honningsvåg.

Weberg-Ellingsen vil ikke fortelle hvilke bedrifter som fikk besøk av samarbeidsetatene. 

--Magerøya er et veldig aktuelt sted når det gjelder sommer og turisme. Det er ikke første gang vi har vært på Magerøya og det er ikke siste gang, sier Theodor Weberg-Ellingsen. 

Politiet hadde etterretning og tips som tydet på ulovlig arbeid og annen kriminalitet i forbindelse med arbeidslivskriminalitet. Ut fra etterretning og tips, visste politiet at de mest sannsynlig ville avdekke ulovligheter i bedrifter i Nordkapp. 

--Bruddene er alvorlig i den grad at de ødelegger for seriøse aktører som ønsker å drive dette på riktig måte. Ut fra avsnittet for utlendingskontroll ser vi dette som alvorlig, sier Weberg-Ellingsen.

Det har blitt opprettet forhåndsvarslinger på utvisninger og opprettet straffesaker på ulovlig arbeid, saker som blir fulgt opp av etterforskningsenheter og utlendingskontorene i Finnmark. 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS