Mener Hurtigrutens klager er luftslott og fantasi
Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya. (Arkivfoto)

Mener Hurtigrutens klager er luftslott og fantasi

Scandic-sjefen i Nordkapp ut mot Hurtigrutens argumentasjon i Nordkapp-saken.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.07.2019 23:30

Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, mener Hurtigrutens klage på kommunestyrets vedtak om områdeplanen for Nordkapp-halvøya er luftslott og fantasi. 

Hurtigruten er en av dem som har sendt inn klage på vedtaket Nordkapp kommunestyre fattet den 20. juni. 

--For hvor skal Hurtigruten drive forretning på Nordkapp-platået hvor det bare finnes én bygning? En bygning som Rica eier og Scandic leier. Rica fester grunnen fra FeFo. Hurtigruten prøver stadig vekk å innbille oss at kommunen, gjennom en reguleringsplan kan endre på dette. Men kommunen kan ikke regulere bort festeavtalen mellom FeFo og Rica. Loven er innrettet slik at den som har bygget på festet grunn ikke skal bli husløs når festeavtalen fornyes. Derfor får Rica fortsatt feste fra FeFo. Det kan ikke kommunen gjøre noe med. Enten man liker det eller ikke, har Hans Paul Hansen skrevet i et leserinnlegg publisert i Radio Nordkapps portal

Hansen har i innlegget skrevet at kommunen gjennom regulering ikke kan endre Scandics 20-årige leiekontrakt med Rica. Det ligger ikke i kommunens makt å gjøre om på private leieavtaler, ifølge Hans Paul Hansen. 

--Så spørsmålet er stadig vekk - hvor har Hurtigruten tenkt å etablere sin virksomhet på Nordkapp-platået der alt utenfor dagens etablerte næring er vernet natur som ikke kan bebygges? Ingen steder. Og det vet Hurtigruten utmerket godt, har Hans Paul Hansen skrevet i innlegget. 

Nordkapp kommune skal saksbehandle klagene som har kommet inn på vedtaket i kommunestyret, før politisk behandling. Klagefristen var 11. juli. 






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS