Ingen redningsaksjoner på Nordkapp de siste årene
Scandic har gode rutiner for Nordkapp-platået. Det mener direktør Hans Paul Hansen. (Illustrasjonsfoto)

Ingen redningsaksjoner på Nordkapp de siste årene

Prekestolen har et problem som Nordkapp-platået i stor grad har unngått.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.07.2019 17:28

God infrastruktur og tilstedeværelse på Nordkapp-platået er årsaker til at det har vært få redningsaksjoner på Nordkapp-platået, ifølge Hans Paul Hansen. 

Hans Paul Hansen, direktør for Scandic på Magerøya, forteller at de to siste årene er år uten redningsaksjoner på Nordkapp. Hansen mener god infrastruktur og tilstedeværelse er forklaringer på at Nordkapp-platået har vært skånet for aksjoner de siste årene. 

På Prekestolen har det så langt i år vært 74 redningsaksjoner i området rundt fjellplatået. Det er 14 flere oppdrag enn i hele fjor, ifølge nettstedet travelnews.no

Hansen mener rutiner er rutiner, men det er vanskelig å sikre seg helt. Juni måned var en måned med mye tåke og vekslende vær. Det gir utfordringer for de ansatte på Nordkapp-platået. 

Scandic-sjefen forteller at mange av gjestene som besøker Nordkapp-platået er godt forberedt. Hansen bruker Knivskjellodden som eksempel på et område en del turister som er dårlig forberedt, besøker. Nordkapphallen informerer turister som skal gå til Knivskjellodden at dem bør sjekke værmeldingen, og ber dem ta med mat og drikke til turen. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS