Førsteinntaket til videregående skole er klart
Ungdommer i Finnmark har fått beskjed fra Finnmark fylkeskommune om plass eller ikke plass, på videregående skole fra høsten. (Illustrasjonsfoto)

Førsteinntaket til videregående skole er klart

Mange ungdommer og andre i Finnmark har fått svar på søknad om skoleplass skoleåret 2019/2020.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.07.2019 15:57
Sist oppdatert : 09.07.2019 16:00

Over 2 800 søkere har nå fått tilbud om plass i videregående skoler i Finnmark fra høsten. 

Fristen for å svare er 15. juli.

Førsteinntaket er gjort for de med ungdomsrett, det vil si de som ikke har brukt opp sine tre år i videregående opplæring. Andre søkere som enten har voksenrett, fullføringsrett eller ikke-rett vil bli med i andreinntaket, som gjøres i uke 29, melder Finnmark fylkeskommune i en pressemelding. 

Totalt har 2 878 søkere med ungdomsrett fått tilbud om plass på videregående skole gjennom førsteinntaket. Av disse har 2 649 fått tilbud i de fylkeskommunale videregående skolene, og 223 på de statlige samiske videregående skolene.

Av alle som har fått tilbud om skoleplass, har rundt 85 prosent kommet inn på sitt førsteønske. Erfaringsmessig øker denne andelen etter at andreinntaket er klart.

Noen ungdomsrettssøkere står fortsatt uten tilbud ved første inntak, men alle er garantert et tilbud før høstens skolestart.

Populære tilbud
Fortsatt er det utdanningsprogram som helse- og oppvekst, teknikk- og industriell produksjon, elektrofag og studiespesialisering som er mest populære.

I år har flere Vg2-fag innenfor utdanningsprogrammet Teknikk og industriell produksjon hatt stor oversøkning. Vg2 Kjemiprosess ved Hammerfest videregående skole har full klasse ved første inntak. Det har også Vg2 Industriteknologi ved Hammerfest videregående skole og Kirkenes videregående skole, som begge har utvidet med en halv klasse hver. Klassen Vg2 bilskade, lakk og karosseri ved Kirkenes videregående skole er også full.

Det er lang venteliste til landslinja i Kirkenes Vg2 Anleggsteknikk. Her stiller søkere fra hele landet likt, og erfaringsmessig minker antallet elever på venteliste ved andre inntak. Den landsdekkende linja for hundekjøring i Tana er også populær. Her står 28 søkere på venteliste.

Det er viktig å være oppmerksom på at ventelisten er veiledende. Feil kan forekomme, noe som betyr at søkere kan oppleve å komme lengre ned på en venteliste enn lengre opp.


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS