Påmelding til Det Norske Måltid
Boknafisk, en rett for Det Norske Måltid? (Illustrasjonsfoto)

Påmelding til Det Norske Måltid

Landbruks- og matdepartementet, regner Det Norske Måltid som en stor og viktig konkurranse.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.07.2019 03:45

Det Norske Måltid leter etter det ypperste innen norsk mat og drikke, og har etablert seg som en av matbransjens viktigste og mest prestisjefylte prisutdelinger.

Det Norske Måltid er nå inne i sin tolvte sesong. Konkurransen har aktiviteter gjennom store deler av året og delfinalene for de ulike kategoriene arrangeres i ulike deler av landet. Det Norske Måltid har et potensial for å bli et viktig ledd i å bygge og synliggjøre matnasjonen Norge. Konkurransen har de siste årene fått utviklingsstøtte fra omdømmemidlene i Utviklingsprogrammet. Innovasjon Norge har forvaltningsansvaret for Utviklingsprogrammet og har satt i gang arbeidet med å innlemme Det Norske Måltid eksplisitt i det nasjonale omdømmearbeidet for mat og drikke.

Fristen for å melde seg på er satt til 20. august.

Deltakelse i Det Norske Måltid kan ha stor betydning fordi det bidrar til økt vekst, kompetansebygging og synliggjøring av norske mat- og drikkeprodusenter. I tillegg kan det hjelpe til med å gjøre produktene tilgjengelig og kjent for flere forbrukere. Dette er med å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon, ifølge Landbruks- og matdepartementet. 

I 2019 vil konkurransen bestå av en innledende første juryering, deretter fire delfinaler i løpet av september. Resultatet av dette vil være 39 finalister fordelt på 13 kategorier. Nytt av året er en egen kategori for alkoholfri drikke, som har fått navnet «Årets drikk».

Kategoriene: 
Årets grønne
Årets grønne foredlet
Årets bakst
Årets ost
Årets meieriprodukt
Årets kjøtt
Årets kjøtt foredlet
Årets sjømat
Årets sjømat foredlet
Årets drikk
Årets sider
Årets øl
Årets godbit






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS