Nordkapp jobber godt med frafallet i videregående skole
Nordkapp videregående skole. (Arkivfoto)

Nordkapp jobber godt med frafallet i videregående skole

Ingen spesielle anbefalinger til Nordkapp videregående skole, utover å fortsette det systematiske arbeidet skolen allerede gjør.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.07.2019 16:00

Vest- Finnmark kommunerevisjon IKS har gjort en forvaltningsrevisjon av frafall av elever i videregående skole i Finnmark.

Frafall av elever på videregående skole er en stor utfordring, ikke bare i Finnmark. Fylkestinget i Finnmark vedtok i 2017 at det måtte foretas en forvaltningsrevisjon knyttet til frafall. Nå er høringsutkastet klart, og det viser at det også jobbes godt med utfordringen. 

Fylkeskommunen og skolene har fått belyst ulike sider ved sin praksis og har blitt presentert for områder hvor det eventuelt er muligheter for forbedringer.

Fylkesrådmann Øystein Ruud ser at både Nordkapp og Hammerfest videregående skole jobber godt med tanke på redusert frafall av elever i videregående skoler. Han anbefaler at alle de videregående skolene i Finnmark bør legge ytterligere trykk på samarbeidsavtalene med grunnskolene for å ha fokus på Den gode finnmarksskolen der målet er økt gjennomføring.

--Jeg ønsker også at tiltak evalueres i den grad det er mulig, og at det må sikres at resultatene fra evalueringene gjøres kjent for de ansatte i skolene. Det sier fylkesrådmann Øystein Ruud i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune. 


Annonse:
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS