Forsvaret har etablert midlertidig ambulansehelikopterbase i Kirkenes
Babcock for første gang i Honningsvåg fredag 5. juli 2019. Foto Avinor Honningsvåg Facebook-side

Forsvaret har etablert midlertidig ambulansehelikopterbase i Kirkenes

Ekstra beredskap etablert i Finnmark.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 05.07.2019 20:00
Sist oppdatert : 11.07.2019 14:04

Forsvaret har etablert midlertidig ambulansehelikopterbase i Kirkenes. Helikopteret skal styrke beredskapen med luftambulanse i Finnmark fordi ambulanseflyberedskapen på kortbanenettet har vært for ustabil den siste uken.

Den midlertidige basen var på plass i Kirkenes torsdag 4. juli etter at Helse Nord gjennom Helsedirektoratet anmodet Forsvaret om å stille med ett av sine ambulanse-helikoptre på 24 timers beredskap.

Anmodningen kom etter ønske fra Luftambulansetjenesten HF, Universitetssykehuset Nord-Norge og Finnmarkssykehuset. Årsaken er at kortbaneberedskapen med ambulansefly etter oppstarten av ny ambulanseflykontrakt 1. juli ikke har stabilisert seg på planlagt nivå.

--Finnmark har mange kortbaneflyplasser. Vi har derfor valgt å be om midlertidig støtte fra Forsvaret, som en ekstra beredskap for befolkningen i Finnmark, sier Lars Vorland, administrerende direktør i Helse Nord, i en pressemelding

Helikopteret har ambulanseinnredning og er bemannet med paramedic og anestesilege. Besetningen gir akuttmedisinsk behandling på samme nivå som i luftambulansetjenestens helikoptre. Dersom kortbanefly ikke er tilgjengelig skal Forsvarets helikopter fly pasienter til lokale sykehus i Finnmark, eller møte ambulansefly ved større flyplasser for videre flytransport av pasienten.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS