Dårlige kommunale veger i Skarsvåg
Nervalen. Dette er hovedtilkomsten til innbyggerne på Skutnes. Hullene er opptil 10-15 cm dype og «treffer» man ikke godt i «slalåmkjøringen» risikerer man å knuse bilens dempere, og ødelegge felger og dekk. Denne veien er tilkomst til molo, flytebryggeanlegget i havna, turistbedrifter på Skutnes og private boliger.

Dårlige kommunale veger i Skarsvåg

Skarsvåg Bygdelag forventer strakstiltak fra Nordkapp kommune.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 04.07.2019 23:30

Gjennom de siste årene har veg-situasjonen i Skarsvåg blitt stadig forverret. 

--Veistandarden har blitt urovekkende dårlig. I dag er situasjonen uholdbar. Hullene og asfaltkantene er så grove og store at de er direkte skadelige for kjøretøy og utgjør en trafikkrisiko. Det har Skarsvåg Bygdelag skrevet i en e-post til Nordkapp kommune.

--Vegstandarden i Skarsvåg er urovekkende dårlig og er ikke noe Nordkapp kommune kan være bekjent av. Skarsvåg har ikke veldig mange fastboende, men trafikktettheten er likevel veldig stor. Skarsvåg er en turistattraksjon og et levende fiskevær. Til turistbedriftene kommer bussene i titalls antall hver dag hele sommeren. Likeledes er det med bobiler og motorsykler som besøker verdens nordligste fiskevær. Til fiskemottaket ankommer store mengder lastebiler for å hente fisk. Til turistfiskebedriftene kommer en rekke leiebiler og minibusser ukentlig for å oppleve destinasjonen. Ikke minst er det fastboende i Skarsvåg som bruker veien daglig til og fra jobb, har bygdelaget skrevet i e-posten. 

--Dette er en uholdbar situasjon. På vegne av innbyggerne og trafikantene i Skarsvåg kreves forbedringstiltak på de kommunale vegene. Vi imøteser en tilbakemelding på strakstiltak og langsiktig plan for å utbedre veistandarden, heter det i e-posten til kommunen.

 






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS