Datarock med flere til Midnattsrocken

Årets Midnattsrockfestival nærmer seg nå med stormskritt og bookingansvarlig Stig Grøtta kan nå avsløre de aller siste artistene som skal komplettere festivalens program. Bandene Datarock, TNT, Joddski, Karin Park, Alit Boazu, Storm Warning og sist men ikke minst Terje Tysland er nå signert for årets festival.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 31.05.2009 03:45

Årets Midnattsrockfestival nærmer seg nå med stormskritt og bookingansvarlig Stig Grøtta kan nå avsløre de aller siste artistene som skal komplettere festivalens program. Bandene Datarock, TNT, Joddski, Karin Park, Alit Boazu, Storm Warning og sist men ikke minst Terje Tysland er nå signert for årets festival.

Bookingen for årets festivalplakat er nå avsluttet, og det er klart at bandene Datarock, TNT, Joddski, Karin Park, Alit Boazu og Storm Warning vil bli å høre på Brennelvneset under årets Midnattsrockfestival som foregår i perioden 9. – 12. juli.


Stig Grøtta, bookingansvarlig for Midnattsrocken, forteller at han føler festivalen nå kan slå seg på brystet når man ser det endelige programmet for årets festival.


- Aldri tidligere har en slik samling store artister med en slik popularitet stått på en scene innenfor Finnmarks fylkesgrenser. Aldri tidligere har så mange lokale artister fra regionen fått muligheten til å stå på scener med et så stort publikum. Aldri tidligere har Midnattsrocken gitt et så bredt tilbud til et publikum i et så stort aldersspenn, sier en tydelig stolt Grøtta.


Grøtta forteller videre at programmet hittil har blitt svært godt mottatt av publikum allerede før man har startet markedsføringen av festival.


- Faktisk har vi nå solgt seks ganger flere billetter til årets festival, enn vi hadde solgt på samme tidspunkt i fjor sier Grøtta som forventer storinnrykk på Brennelvneset under årets festival.


- Det blir nok litt andre dimensjoner på ting i år, sier han med et lurt smil.


Nok en headliner på plakaten


Først ut er det bandet Datarock fra Bergen. Bandet, som består av Fredrik Saroea og Ketil Mosnes, ble startet i år 2000. Bandet har hatt en stor suksess, spesielt utenfor Norges grenser. Blant annet ble låten ”Fa fa fa” fra albumet ”Datarock” benyttet i en reklamefilm for Coca Cola. Den samme låten er også brukt av Apple i forbindelse med lansering av musikkspilleren iPod.


I disse dager er Datarock ute med EPen ”Give It Up”, hvor blant annet tittellåten går på høyrotasjon på norske radiokanaler. Bandet har også fått økt interesse fra norske tv-kanaler den siste tiden. Datarock slipper nytt album i år.


Datarock har i sommer en spennende liste over liveopptredener, som bl.a. i Sydney, Los Angeles, San Francisco, Tokyo, Osaka og nå Midnattsrocken i Lakselv. Under liveopptredene har de ofte med ekstra folk, og for tiden er bl.a. flere medlemmer fra tidligere Ralph Myerz and The Jack Herren band med dem på turné.


Publikumsvinner til festivalen


Midnattsrocken hadde i vinter en avstemning på festivalens nettsider, om hvilket band fra åttitallet en ønsket et gjensyn med under årets festival. TNT gikk her av med seieren og de er følgelig booket til årets festival.


TNT er et norsk hard rock/heavy metal-band som ble startet i Trondheim i 1982. Bandet slapp sitt første album allerede samme året og fikk en hit med sangen ”Harley Davidson”. I årene etter kom bandet med flere hits som ”Seven seas”, og ”10.000 Lovers (In One)” og de vant i 1987 Spellemannsprisen i klassen Rock.


TNT har siden starten byttet ut flere av medlemmene, og bandet som i år besøker Midnattsrocken består av Tony Mills, Ronni Le Tekrø, Morten ”Diesel” dahl og Victor Borge.


Som en liten kuriositet kan det nevnes at TNT turnerte med Twisted Sister i 1987, og varmet opp for dem under deres turneer i bl.a. USA. Ronni LeTekrø har også medvirket på albumet ”Love Is For Suckers” fra Twisted Sister. Det kan med andre ord bli et gledelig gjensyn på mellom bandene under Midnattsrocken.


Joddski på egenhånd


Jørgen Nordeng, best kjent under artistnavnene Jørg-1 og Joddski, var den ene halvparten av det Nord-Norske hiphop-gruppa Tungtvann. Tungtvann ble oppløst i 2007, og nå er Jørgen på egenhånd med egen solokarriere under navnet Joddski.


Debutalbumet er planlagt i år, men han er allerede nå ute med singlene ”Krig og Kjærlighet” og ”Laisa det opp”. Han har også rukket å lage sin egen versjon av The Blacksheeps suksess ”Oro Jaska Beana”, som han har valgt å kalle ” BOOYAKA BOOYAKA”.


Joddski kommer med fullt band og er klar for et stort show på scenen under årets Midnattsrockfestival.


Terningkast fem


Karin Park er også klar for et gjensyn med Brennelvneset. Hun besøkte festivalen sist i 2004. Hun har nå lagt om stilen betraktelig og har oppnådd svært gode kritikker for sitt stilskifte, som har skjedd med god hjelp av Fredrik Saroea (Datarock), Kristian Stockhaus og Ralph Myerz.


Karin Park er en svensk/norsk låtskriver og vokalist. Hun vokste opp i Sverige, og tok sin musikkutdannelse ved konservatoriet i Stockholm. Etter et tre års opphold i Japan bosatte hun seg i Bergen.


Karin er nå ute med nytt album, ”Ashes To Gold”, et album som har høstet meget gode kritikker. Blant annet fikk albumet terningkast 5 i Dagbladets anmeldelse.


Gjensyn med den aller første Midnattsrocken


Midnattsrocken feirer i år 25-års jubileum og det er på sin plass med et gledelig gjensyn med en av headlinerne fra den første festivalen i 1984.


Terje Tysland er en norsk musikker som debuterte i 1970 med popgruppa Prudence.
Etter oppløsningen av Prudence i 1975 startet Tysland sin solokarriere, og han har blitt en svært kjær artist i hele Norge.


Terje Tyslands tekster er ofte pakket inn i øl og bannskap men han har også en rekke dype og mer meningsfylle tekster. De mest kjente låtene er ”Heile Livet” og ”Send mæ en øl”. Musikken hans er tydelig inspirert av amerikansk country og cajun.


Terje Tysland slapp nylig albumet ”Lidderli gla”, et album som blant annet VG har omtalt som hans beste album. ”Lidderli gla” ligger i skrivende stund på 10. plass på VG-lista Topp 40.


Spennende kombinasjon


Alit Boazu er et band fra den nordlige delen av Troms. Bandet har spilt sammen i fem år og allerede rukket å få et solid rykte for deres liveopptredener. De har bl.a. stått på scenen under Døgnvillfestivalen.


Alit Boazu kombinerer tradisjonell samisk musikk med rock, pop og progressive rytmer. Bandet er tydelig inspirert av band som Mew, Sigur Rós og de har også hentet inspirasjon fra Mari Boine.


I år slipper Alit Boazu sitt debutalbum, et album de startet med for tre år siden.


Ett til Finnmarksband på plakaten


Sist ut er Storm Warning. Et band som oppstod ved en ren tilfeldighet under ”Blues i vintermørke” i Vardø, der det ble spilt 4-5 låter på en jamsession. Guttene fikk sånn fot at de bestemte seg for å fortsette som et eget band.


Storm Warning har stor fokus på å underholde og få publikum i stemning med musikk fra 70- og 80-tallet.


Alle musikerne i bandet har lang fartstid fra diverse band fra Vardø og Båtsfjord.
 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS