Musikk- og filmfavorittene i Finnmark

Ferske tall viser at salget av film har tatt igjen musikksalget på landets Statoil-stasjoner. Fjorårets bestselgere i Finnmark ble Kurt Nilsen og komedien ”Lange flate ballær 2”.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 15.02.2009 07:49

Ferske tall viser at salget av film har tatt igjen musikksalget på landets Statoil-stasjoner. Fjorårets bestselgere i Finnmark ble Kurt Nilsen og komedien ”Lange flate ballær 2”.

Det viser ny salgsstatistikk fra bensinkjeden Statoil Norge. 

--Salget av dvd-er nå jevnstort med salget av cd-er, sier Bjørn-Helge Vik, kjedesjef i Statoil Norge. Nå offentliggjør han kjedens ”Ti på topp”-liste for Finnmark i 2008.

Og den platen som oftest ble kjøpt over bensinstasjonsdisken i Finnmark i 2008 var ”Rise to the Occasion” av Kurt Nilsen. På plassene bak følger ”McMusic 42” og ”McMusic 41”. Det ble til sammen solgt nesten 10 000 cd-er fra Statoils stasjoner i Finnmark i 2008.

Landets mest solgte bensinstasjonsfilm er ”Lange flate ballær 2”, med actiondramaet ”National Treasure 2” på andreplass og storfilmen ”Mamma Mia” på tredje.

Ifølge Vik har Statoil tradisjonelt hatt høyest omsetning på cd-er, men de siste årene har filmsalget utjevnet forspranget. Salgsfordelingen mellom dvd og cd ligger nå opp mot 50-50.

--Musikknedlastning kan selvfølgelig være en av årsakene. I tillegg ser vi at dvd-en brukes stadig mer i bilen, for eksempel til å underholde ungene på en slitsom langtur, sier han.

Bjørn-Helge Vik i Statoil forteller at salget går spesielt godt i Hedmark, Oppland, Buskerud og Rogaland. Kjedesjefen tror mye av salget stammer fra impulskjøp, særlig når det gjelder musikk.

--Du er på en lang kjøretur, og når du kommer inn på vår stasjon står det siste albumet til en av favorittartistene dine og lyser på hyllen. Da blir det gjerne til at du kjøper det, slik at du har litt underholdning med deg videre, forklarer Vik.

Vik konstaterer at det ikke er store geografiske forskjeller på hva folk liker, i alle fall ikke på filmsiden. Når det gjelder musikk finnes det noen regionale forskjeller.

Åge Aleksandersen selger mer i Trøndelagsfylkene enn ellers i landet, det samme gjelder for Bjørn Eidsvåg i Rogaland og Madrugada i Nordland, men stort sett ligger salget ganske tett opp mot VG-lista.

– Vi selger film og musikk på de fleste av våre 420 stasjoner over hele landet, og kundene våre er ganske godt snitt av Norges befolkning. Det er stort sett de samme kundene som ellers kjøper musikk og film i faghandelen, som også handler hos oss. Den eneste forskjellen er at de er ute og kjører, sier han.

I innspurten til julen gikk det unna mange eksemplarer av Absolute Music 58, McMusic Hits 2008 og Absolute Jul. På filmsiden var det særlig Batman - Dark Knight, Kung Fu Panda og Mamma Mia det har gått mest av.

--Det var nok mange av gavene under fjorårets juletre som kom fra en Statoil-stasjon, forteller Vik.
(Pressenytt)

10 på salgstoppen i Finnmark - musikk:
1. Kurt Nilsen – Rise to the Occasion
2. Diverse artister – McMusic 42
3. Diverse artister – McMusic 41
4. Madrugada – Madrugada
5. Garth Brooks – The Ultimate Hits
6. Diverse artister – McMusic 44
7. Vassendgutane - XO
8. Diverse artister – Mamma Mia
9. Diverse artister – Absolute Music
10. Diverse artister – Old Skool Of Rock
(Kilde: Statoil)

10 på salgstoppen i Finnmark - film:
1. Lange flate ballær 2
2. National Treasure 2
3. Mamma Mia
4. Alvin og gjengen
5. Rattatouille
6. I Am Legend
7. Rambo
8. Kautokeino-opprøret
9. Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike                                                                                     10. Arn - Tempelridderen
(Kilde: Statoil)
 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS