Det ble jevnt og spennende i Altas bortekamp mot Pors. Sluttresultatet ble 2-2.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.07.2005 18:02

Trener Roger Finjord var fornøyd med spillerne etter 2-2 mot Pors. (Foto: Altaposten)

Kampfakta:
Pors Grenland – Alta IF 2-2 (0-0)
1-0 51’ Christer Fjellstad
1-1 60’ Andreas Granerud
2-1 83’ Eldar Hadzimehmedovic
2-2 89’ Martin Norbye
Gule kort: Kenneth T. Tønne, Øyvind Pedersen og Alan Jakirovic, Alta. Eirik Bertheussen, Pors.
Tilskuere: 359

Lagene møttes sist i første serierunde 10. april. Da ble sluttresultatet 3-3. Også kampen i dag ble jevn og spennende.

En klok omgang
Det var sjansefattig de første 45 minuttene, men Alta var farligst frempå uten å ta ledelsen. Det mest imponerende med Alta-laget før pause var klokheten. Laget spilte smart, lå kompakt med mange av spillerne på rett side til enhver tid. Pors sine stjerner med Erik Pedersen i spissen slapp aldri til foran Emil Olsen i Alta-målet.

Veldig spennende
2. omgang ble en stor målfest. Alta fortsatte i samme spor som før pause, men var uoppmerksom et kort øyeblikk etter 51 minutters spill. Det utnyttet Pors. Det kom et innlegg fra kanten som Christer Fjellstad headet i målet.

Kun ni minutter etterpå kom utligningen. Andreas Granerud driblet i feltet, og skyter rett i målet fra femmeteren. En herlig scoring som keeper Kim Engen ikke hadde mulighet til å redde.

Etter Alta-målet dalte tempoet i kampen, men Alta spilte godt defensivt. Etter 81 minutter måtte Emil Olsen gi en retur på et langskudd. Dessverre for Alta var Eldar Hadzimehmedovic først på returen og lobbet over Olsen i Alta-målet.

Like før slutt klarte Alta igjen å utligne. Martin Norbye sørget for 2-2. Han var først på returen Kim Engen måtte gi på et skudd. Norbye ofret seg, og skaffet Alta et nytt viktig poeng i kampen for å overleve i 1. divisjon.