Cupeventyret er over

--Vi dummet oss. Det var flaut å tape 6-0 for Odd, sa Alta-spiller Tor Mattis Kåven til Radio Alta like etter at kampen var over.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.06.2005 20:06

Tor Mattis Kåven var med på å tape 6-0 for Odd i 4. runde i Norgesmesterskapet i fotball. (Bildet hentet fra steinberget.no. Foto: Altaposten.)

6-0 87’ Espen Hoff
Gule kort: Tore Reginiussen og Tor Mattis Kåven, Alta.
Tilskuere: 1 135

En god åpning, men….
Det var faktisk Alta som åpnet best. Tidlig i omgangen klarte gjestene å sette press på Odd. De ble belønnet med corner, og et godt raid av Martin Norbye, men dessverre var det ingen Alta-spillere foran Odd-målet som ble voktet av Rune Almenning Jarstein.

Etter 15 minutters spill overtok hjemmelaget initiativet i kampen. De belønnes med mål av Fernando De Ornelas midtveis i omgangen. En lobb som Alta-keeper, Emil Olsen, ikke klarte å ta. Etter målet var Odd klart best.

Knallåpning av 2. omgang
Odd fikk den best tenkelige åpningen på denne omgangen. Like etter avspark fikk hjemmelaget corner. Midtbanespilleren Somen A. Tchoyi fikk stå umarkert i feltet, og han gjorde ingen feil. Han headet ballen i målet, helt utakbart for Emil Olsen i Alta-målet.

Det var i 2. omgang divisjonsforskjell på lagene. Odd var best, hadde mest ballbesittelse og skapte sjansene. Alta var unøyaktige i pasningsspillet, og klarte aldri å spille seg til gode avslutninger. Odds seier var fortjent, og Skien-laget var i store deler av kampen flere hakk bedre enn Alta.

De siste ti minuttene rullet målene inn bak Emil Olsen. 3-0 kommer på et lompeskudd fra Espen Hoff. To minutter etterpå scoret Hoff igjen. Denne gangen fikk han stå alene på bakerste stolpe. Morten Fevang la på til 5-0, mens Espen Hoff avsluttet målkallasset tre minutter før slutt. Odd vinner 6-0, og Alta var elendig i kampens ti siste minutter.

Cupeventyret er over for Alta. Ingen har grunn til å klage. Alta spilte en dårlig kamp, og fortjente ikke avansement til kvartfinalen.