Hvordan slukker du tørsten?

Det er mange måter å slukke tørsten på, og ulike typer drikke brukes til ulike ”formål”.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 26.08.2006 00:57

Det er mange måter å slukke tørsten på, og ulike typer drikke brukes til ulike ”formål”.

Norske forbrukere kjøper vann på flasker for 200 millioner kroner i norske dagligvareforretninger, viser tall fra analyseinstituttet ACNielsen. Salget av brus er stabilt, og i fjor ble det solgt 370 millioner liter brus, det vil si over 80 liter per person. Av brusen som selges er det fortsatt sukkerholdig brus som dominerer, selv om andelen lettbrus øker.

--Det er ingen tvil om at vann er best når vi skal slukke tørsten. Vann er det billigste og beste vi kan drikke, sier Kari H. Bugge, ernæringsfysiolog hos Grete Roede AS, og mener det er bred faglig enighet om dette. At vann har blitt trendy er et positivt skritt i riktig retning mener hun, og viser blant annet til en markedsanalyse fra bryggerinæringen der nordmenn sier de heller vil bli sett med en flaske vann i hånden enn en brusflaske.

--Vi har mye godt vann i Norge, og vann fra springen kan likegodt brukes som kildevann på flaske, understreker Bugge. Kjøpevann kan fort ha en literpris på rundt 50 kroner, så det er penger å spare på å tappe vann på flasken hjemme.

At kaffe og te også viser seg å være sunnere enn tidligere antatt er Bugge glad for. Kaffe og te er en del av vår kultur og er for mange en viktig del av det sosiale liv.

Brus og saft bør kun drikkes for kosens skyld, fordi disse drikkene bidrar med svært mye sukker og mange tomme kalorier.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS