Solid resultat for første kvartal

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 344 millioner kroner før skatt i årets første kvartal, skriver iFinnmark.no.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 30.04.2016 03:45

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 344 millioner kroner før skatt i årets første kvartal, skriver iFinnmark.no. 

Konsernsjef Jan-Frode Janson mener det har vært hans beste kvartal som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

Mange filialer
--I tillegg til mange nye kunder, så viser resultatet at vi er solide. Vi leverer avkastning på godt internasjonalt nivå. Vi har dessuten jobbet mye med å få ned kostnadene. Nå ser vi at vi lykkes, med en kostnadsreduksjon på hele 8 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, sier Janson.

I følge konsernsjefen har Sparebank 1 Nord-Norge like mange filialer i Nord-Norge som alle konkurrentene til sammen. Det lokker bedriftskundene.

--Den senere tid har vi dessuten rustet opp våre 16 finanssenter i landsdelen, og flyttet fullmakter og kompetanse nærmere kunden. Vi ser at nordnorske bedrifter foretrekker en lokal leverandør. Det gleder mitt nordnorske hjerte, sier Janson.

Janson innrømmer at omstillingen til en digital hverdag med både kontornedleggelser og nedbemanning, er krevende;
--Jeg vil takke både kunder og lokale politikere for god dialog, og lover at vi vil strekke oss langt for å finne gode løsninger. Samtidig vil jeg berømme våre ansatte for omstillingsvilje og ekstraordinær innsats, sier konsernsjefen.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS