Politiattest innenfor frist

Utstedelse av politiattest i Vardø skjer nå godt innenfor fristen på 14 dager.
Riks
Raymond Elde
Publisert : 29.04.2016 17:44

Nå får man politiattest innenfor fristen. (Foto: Politiet)
Utstedelse av politiattest i Vardø skjer nå godt innenfor fristen på 14 dager. 

--Takket være godt samarbeid med Politiets IKT-tjenester (PIT) og en kjempeinnsats fra medarbeiderne ved politiattestkontoret, ligger saksbehandlingstid og restanser nå på et sunt og riktig nivå. Det forteller Leif Sætrum, leder for Politiets enhet for vandelskontroll og politiattest i Vardø.

Høsten 2015 slet kontoret med økende restanser, til stor frustrasjon internt og for alle søkere og arbeidsgivere som ble rammet. I en periode var saksbehandlingstiden oppe i 6 til 8 uker.

Tekniske problemer løst
Rundt årsskiftet ble det funnet tekniske løsninger som har gitt langt større stabilitet i saksbehandlingssystemet. Sammen med andre tiltak har dette gitt veldig gode resultater.

Nå jobbes det med ytterligere utvikling og forbedringer, med fokus på kvalitet og saksbehandlingstid. Det er arbeidsbesparende at stadig flere søknader sendes elektronisk, og fra høsten 2016 skal alle søknader komme den veien. Stadig flere oppretter digital postkasse, slik at ferdig politiattest kan sendes elektronisk til søkeren.

Trenger hjelp fra politidistriktene
I en del saker må politiattestkontoret innhente opplysninger og vurderinger fra politidistriktene, for å varsle arbeidsgivere og vurdere om verserende saker skal med på politiattest. Dette er tidkrevende, og responsen blant politidistriktene er varierende. Det jobbes nå med en oppdatert instruks og veileder fra POD, for å bidra til at politidistriktene kan gi raskere respons med god kvalitet.








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS