Sandberg lover ingen ting

Fiskeriministeren vil i revidert budsjett komme med forslag om hvordan fondet for oppdrettsnæringen skal fordeles.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 05.02.2016 05:42

Per Sandberg kunne ikke love økt kommunal andel i Stortingets spørretime. (Foto: Regjeringen.no)
Fiskeriministeren vil i revidert budsjett komme med forslag om hvordan fondet for oppdrettsnæringen skal fordeles.

Stortinget har vedtatt at 80 prosent skal tilfalle kommuner og 20 prosent staten av vederlaget som oppdrettsnæringen skal betale i konsesjonsavgift ved produksjonsøkning.

--For å sikre bredest mulig tilfang av innspill har høringsnotatet om fondet en åpenbar utforming der flere alternative innretninger drøftes. Som sagt, høringsfristen er 18. februar. Jeg tar sikte på å legge dette frem for Stortinget i revidert budsjett, sa fiskeriminister Per Sandberg (FrP) i Stortingets spørretime.

Oppdrettsnæringen og kommunene vil at 100 prosent skal tilfalle kommuner.

--Jeg vil bare gjøre det klart at hvis statsråden skulle komme til den vurdering at det er grunnlag for en høyere kommunal andel og ønsker å komme til Stortinget med det - så vil ikke Senterpartiet stå i veien for en slik endring, sa Geir Pollestad.

--Noen tar til ordet for at 100 prosent skal gå til kommuner og fylkeskommuner. Da står vi igjen med en fordeling mellom disse to. Det er klart at hvis jeg får signal fra Stortinget om at man ønsker at statsråden og regjeringen skal legge frem alternative modeller - er jeg selvfølgelig åpen for det, sa Sandberg i spørretimen.

Les også: Penger til vertskommunene?
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS