SP: Stortinget må stoppe den nye energiloven

Regjeringen kom i fjor med ett nytt forslag til energilov. Forslaget er nå til behandling i Stortinget.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 04.02.2016 13:38

Senterpartiets Marit Arnstad mener regjeringens forslag til ny energilov gir mange ulemper for små lokalsamfunn. (Foto: Olav Heggø, Fotovisjon)
Regjeringen kom i fjor med ett nytt forslag til energilov. Forslaget er nå til behandling i Stortinget.

Regjeringen foreslår at nettselskapene ikke kan organisere seg slik at personer i ledelsen av nettselskapet er involvert i ledelsen av andre deler av virksomheten.

Mindre selskap kan bli tvunget til å lage byråkratisk skille eller slå seg sammen. Senterpartiet mener et slikt skille vil være byråkratisk, dyrt og det virker sentraliserende.

--En slik organisering vil uten tvil føre til mer administrasjon og tungrodde system der det i dag er effektive og solide bedrifter. Selskapene blir fratatt muligheten til å drive like rasjonelt og effektivt som i dag. Omstillingsprosessen vil i seg selv bli krevende og dyr. Regningen kommer til å ende hos kundene, sier Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet.

For Repvåg Kraftlag kan dette bety at Repvåg Kraftstasjon i Reinelva blir tvunget til å opprette egen daglig leder og styre. For å møte det som kan bli de nye kravene i energiloven, kan ikke disse ha bindinger til Repvåg Kraftlag.

Senterpartiet mener at forslaget til ny lov også vil kunne ramme den lokale beredskapen.

--Kompetansen og beredskapen må forbli i lokalmiljøene. Vi opplever stadig oftere ekstremvær. De mindre selskapene håndterer situasjonene på en imponerende måte. Jeg ser ingen ting som tyder på at færre og større selskap vil gi bedre forsyningssikkerhet enn det de små nettselskapene gjør i dag, sier Arnstad til Radio Nordkapp.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS