Vil ramme næringsliv og distriktene hardt

Senterpartiet er misfornøyd med den nye avgiften på flyreiser.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 26.11.2015 05:36

Senterpartiet frykter for flyruter i distriktene med den nye avgiften Høyre, FrP, Venstre og KrF har blitt enige om. (Illustrasjonsfoto)
Senterpartiet er misfornøyd med den nye avgiften på flyreiser. 

FrP, H, KrF og V er blitt enige om en ny avgift på flyreiser. Dette skal gi 1 milliarder i økte inntekter til staten. Forslaget er ikke utredet og den miljømessige gevinsten er usikker. Det som er langt sikrere er at avgiften vil ramme flytilbudet i distriktene hardt.

--Senterpartiet frykter at avgiften vil føre til at mange flyruter legges ned eller reduseres. En ny avgift kan føre til at områder av landet som i dag har et svakt flytilbud rammes svært hardt. Det vil være negativt for folk og næringsliv i store deler av landet, sier stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp).

Anbudsrutene vil ikke rammes direkte. Vi har likevel en rekke kommersielle flyruter i Norge, med marginal lønnsomhet, som nå kan risikere å rammes. Det er naturlig å trekke frem Florø – Oslo, Florø – Bergen, Ørsta-Volda – Oslo, Brønnøysund – Oslo, Vadsø – Tromsø og innenlandsrutene fra Torp som noen eksempler på ruter som er følsomme for nye avgifter, ifølge en pressemelding fra Senterpartiet.
 

 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS