Behov for flere flyktningeplasser i Øst-Finnmark

Øst-Finnmark regionråd ser behovet for flere mottaksplasser.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 09.10.2015 21:25

Øst-Finnmark regionråd ser behovet for flere mottaksplasser.

--Vi trenger flere flyktningeplasser i Øst-Finnmark. Behovet er stort for mottaksplasser for de personene som har vært gjennom transittmottaket i Kirkenes og som skal være i mottak inntil deres sak er avklart. Vi oppfordrer alle kommuner i fylket til å vise velvilje, samt være aktive med å skaffe oversikt over egnede boliger.

Dette sier et enstemmig styre i Øst-Finnmark regionråd i en uttalelse. Rådet har drøftet den store flyktningestrømmen som kommer over den norsk/russiske grensestasjon Storskog i Sør-Varanger kommune. En strøm som ser ut til å vedvare.

Det er i dag uforutsigbart hvor mange flykninger som kommer over grensen ved Storskog og som ønsker opphold i Norge. Noen dager er det fem andre dager opptil 60 personer.

I første fase skal flyktningene innom et transittmottak for nødvendige registreringer av nasjonalitet, helse og andre forhold som skal foretas ved transittmottaket. Et slikt mottak er opprettet i Fjellhallen i regi av Sør-Varanger. Det er allerede fullt fordi gjennomstrømmingen i transitten ikke går like fort som forutsatt og har etterslep på grunn av sein tilgang til fagsystem i UID. Normalt vil det være 2-4 dager som er oppholdstiden i transittmottaket.

(Pressemelding Øst-Finnmark regionråd)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS