Fylkeskommunen vil ha nytt Flexx-tilbud

Finnmark fylkeskommune innbyr til tilbud på leveranse av Flexx-transport i perioden 1. januar til 31. august 2016.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 06.10.2015 13:27

Finnmark fylkeskommune innbyr til tilbud på leveranse av Flexx-transport i perioden 1. januar til 31. august 2016.

Den tidligere konkurransen om Flexx-transport i Finnmark 2016-2020 ble avlyst som følge av for høy pris og at det kun var en tilbyder på store deler av anbudsrutene.

--Tilbudene som kom inn lå tre ganger over ordinær bussdrift i Finnmark og bestillingsruter i andre fylker, forklarer samferdselssjef Per Bjørn Holm-Varsi.

Fylkeskommunen avlyste derfor konkurransen.

Ny konkurranse
--Finnmark fylkeskommune arbeider nå med utlysning av en ny konkurranse for leveranse av Flexx-transport, og vi tar sikte på at disse kontraktene skal løpe fra 1. september 2016, sier Holm-Varsi.

Dagens kontrakter utløper 31. desember 2015.
--For å dekke behovet for kollektivtransport på Flexx-ruter i den mellomliggende perioden, vil fylkeskommunen nå innby til tilbud på leveranse for Flexx-transport i perioden 1. januar 2016 til 31.august 2016, sier Holm-Varsi.

Tilpassete ruter
Flexx-ruter er et transporttilbud som gis i områder med lavt trafikkgrunnlag og som er tilpasset trafikkbehovet. Rutene utføres i stor grad av mindre kjøretøy og utføres kun ved forhåndsbestillinger.

--Både Finnmark fylkeskommune og andre fylker har gode erfaringer med Flexx-transport, og vi ser at kostnaden for slik transport er vesentlig lavere enn ordinær bussdrift. Flexx er tilpasset slik at også mindre operatører kan betjene rutene, blant annet drosjeeiere og turvognløyvehavere. Vi håper derfor at flere løyvehavere vil vise interesse og legge inn tilbud på rutene, avslutter Holm-Varsi.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS