Skal styrke Den kulturelle skolesekken

Regjeringen endrer organiseringen av Den kulturelle skolesekken (DKS) og vil samtidig styrke ordningen med 12,2 millioner kroner.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 30.08.2015 03:45

Regjeringen endrer organiseringen av Den kulturelle skolesekken (DKS) og vil samtidig styrke ordningen med 12,2 millioner kroner.

For å sikre tettere samarbeid mellom skole- og kultursektor, høyere og jevnere kvalitet på elevenes kulturtilbud, og videreutvikling av ordningen innenfor alle kunstuttrykk, får dagens Rikskonsertene nytt og utvidet mandat, nytt navn og nye oppgaver som en nasjonal enhet for alle kunstuttrykkene i DKS.

--Møtet med kunst preger oss som mennesker, Den kulturelle skolesekken skal gi alle elever et profesjonelt kunst- og kulturtilbud. Flere rapporter har påvist ujevn kvalitet, og behov for bedre samarbeid mellom skole- og kultursektor. Omleggingen skal heve kvaliteten på elevenes tilbud, styrke de ulike kunstuttrykkene, og redusere byråkrati for kunstnere og artister, uttaler kulturminister Thorhild Widvey (H).

--Jeg applauderer alt som styrker kultur til alle barn og ungdom i landet og Arbeiderpartiet er trygg på at Rikskonsertene ved Turid Birkeland kan forvalte denne kjære kulturordningen, sier Hege Liadal, kulturpolitisk talskvinne i Arbeiderpartiet, til Nordkappnytt.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS