Krever handling mot økende ungdomsledighet

Arbeiderpartiet ønsker at regjeringen skal være mer aktiv mot økende arbeidsledighet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 01.08.2015 21:45

Arbeiderpartiet ønsker at regjeringen skal være mer aktiv mot økende arbeidsledighet.

--At arbeidsledigheten stiger er urovekkende og alvorlig. Det er særlig grunn til å være bekymret over den økende ledigheten blant ungdom, når 1 av 10 ungdommer nå står uten arbeid. Her bør regjeringen være mer aktiv for å hindre at den negative utviklingen biter seg fast, sier stortingsrepresentant Fredric Holen Bjørdal (Ap).

Dagens AKU-tall (Arbeidskraftundersøkelsen) anslår at det har blitt hele 31 000 flere arbeidsledige fra 2 kvartal 2014 til 2 kvartal 2015. Over halvparten av disse er unge under 25 år. Ifølge de oppdaterte tallene fra SSB er det nå 122 000 arbeidsledige i Norge. Dette er det høyeste antallet ledige på over 20 år. Totalt er ledigheten nå på 4,3 prosent.

--At så mange enkeltmennesker nå står uten arbeid er alvorlig, og det kan ikke avfeies slik regjeringen gjør, med at det tross alt går bedre her enn i andre land. Situasjonen norsk arbeidsmarked er inne i bekrefter at det ikke er tid for passiv, men aktiv arbeids- og næringslivspolitikk. Vi etterlyser konkrete tiltak fra regjeringshold, og krever handling i det som har utviklet seg til en alvorlig situasjon som rammer mange arbeidstakere og familier, sier Bjørdal.

Flere ledige unge
--Regjeringen har i lang tid blitt advart om økende arbeidsledighet uten å ta advarslene på alvor. Deres egne anslag har vært for lave, noe som kan tyde på en regjering på etterskudd i sin forståelse av hvordan økonomien utvikler seg, sier Bjørdal.

Det er særlig unge uten formell kompetanse som rammes når ledigheten stiger. En av fire norske ungdommer fullfører ikke videregående opplæring til normert tid i dag.

(Pressemelding Arbeiderpartiet)
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS