Oppgraderer AIS

Kystverket har til nå skiftet ut AIS basestasjonene fra svenskegrensen til Lofoten. Utbedringen gir enda bedre dekning av skipstrafikken langs kysten.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 30.07.2015 17:39

Kystverket har til nå skiftet ut AIS basestasjonene fra svenskegrensen til Lofoten. Utbedringen gir enda bedre dekning av skipstrafikken langs kysten.

--Vi har skiftet ut basestasjoner helt til Lofoten. I høst er det basestasjonene i Troms og Finnmark som står for tur, sier Jon Leon Ervik, avdelingsleder i Kystverket, til Radio Nordkapp.

Fornyingsarbeidet ble startet i februar og vil bli fullført innen 2016. I tillegg til å bytte ut gamle AIS-basestasjoner er det etablert nye i Sognefjorden og Geirangerfjorden. Det vil også bli etablert en ny AIS-basestasjon på Svalbard.

Enda bedre dekning
De nye generasjonen AIS-basestasjoner er basert på satellitteknologi som gir bedre og mer robust dekning av skipsfarten.

--Vi ser at rekkevidden på de nye stasjonene er mye bedre. Antallet skip som fanges opp har på noen steder økt med mer enn 20 prosent, kanskje over 30 prosent, sier Ervik.

AIS gir et oppdatert situasjonsbilde om skipstrafikken som til enhver tid seiler langs kysten. Disse opplysningene gjøres tilgjengelig for andre offentlige myndigheter, eksempelvis hovedredningssentralene, politiet, Kystvakten, Fiskeridirektoratet og Tollvesenet.

I tillegg genereres trafikkdata som benyttes for risikoanalyser, planleggingsformål, miljøanalyser og generell statistikk for sjøtransporten. Oppgraderingen av AIS-nettverket forbedrer og sikrer denne kapasiteten i mange år fremover.

VHF-basestasjonene som driver AIS-nettet er lokalisert i stasjoner til Forsvaret og Telenor.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS