Ekspertgruppe skal se på lærerrollen

Kunnskapsministeren setter ned en ekspertgruppe som skal se nærmere på lærerrollen.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 01.08.2015 09:45

Kunnskapsministeren setter ned en ekspertgruppe som skal se nærmere på lærerrollen.

--Vi trenger et solid forskningsbasert kunnskapsgrunnlag om lærerrollen, slik at vi får en felles forståelse av hva denne rollen er. Det blir viktig i det videre arbeidet med å styrke lærernes status, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, ifølge nettstedet regjeringen.no.

Lærerstreiken for et år siden viste at aktørene i skole-Norge ser lærerrollen fra ulike perspektiver. Kunnskapsdepartementet har lansert strategien "Lærerløftet. På lag for kunnskapsskolen" med en rekke tiltak for å styrke læreryrkets status. I året som har gått har kunnskapsministeren besøkt mange skoler og bedt lærere og elever om innspill. Han har også fulgt opp arbeidet med tidstyver i skolen, og samarbeidet med en rekke organisasjoner om tiltak for å bedre rekrutteringen til læreryrket.

--Gjennom arbeidet med lærerrollen legger vi fjorårets krisestemning bak oss og ser fremover. Årets gledelige søkertall til lærerutdanningene tyder på at de unge har oppfattet at vi nå er på rett vei, sier kunnskapsministeren.
 

 








Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS